optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Programari

Tel. fix: 0256 294 000


Program

De Luni pana Vineri
intre orele 9 si 20.
Sambata si Duminica inchis.


Posta electronica

office@optica-vista.ro
comenzi@optica-vista.ro


Adresa

Str. Romulus nr. 41
Timisoara 300203


Pe harta


Ultimele cautari in
agenda medicala:

Alomide, As, Ax, Betoptic, Bivacyn, unguent oftalmic, Bivacyn,, Bivacyn, Br, Brimonal, Ciprolet, Colbiocin, Collyre, Dr, Ederen, Emadine, Flonidan, Gel, Gentamy, Genticol, Hypromeloza-p, Hypromeloza, Indocollyre, Iopidine, Lubristil, Ma, Maxi, Maxidex, Maxitrol, Naclof, Nettacin, Ocuflash, Od, Oto, Pml, Pre, Prenacid, Proven, Provens, Quinax, Sensivit, Solutie oftalmica, Solutie, St, Tobrex, Travatan, Trusopt, Unguent oftalmic, Unguent, Uniclophen, Uniflox, Unilat, Visine, Xalatan, Xanternet, Adrusen, Ab, Adruse, Aaaaa, Ocu-flash,

Optica Vista » Agenda medicala » FLONIDAN, suspensie orala



FLONIDAN, suspensie orala



Forma de prezentare

Cutie cu un flacon a 120 ml si o lingurita dozatoare.


Compozitie

5 ml suspensie (1 lingurita) contin 5 mg loratadina. Excipienti: polisorbat 80, acid citric monohidrat, citrat de sodium dihidrat, celuloza microcristalina si carboximetilceluloza sodica (Avicel RC 591 FMC), benzonat de sodium, zahar, aroma de visine salbatice, glycerol, propilenglicol, apa purificata. GRUPA FARMACOTERAPEUTICA:


Actiune terapeutica

Antihistaminice de uz sistemic; antagonisti ai receptorilor H1. Anumite substante (mediatori sunt eliberate in cazul reactiilor alergice determinand aparitia simptomelor alergice. Histamina este unul dintre cei mai importanti mediatori ai reactiilor alergice. Flonidan inhiba actiunea histaminei manifestand astfel o activitate antialergica puternica. Actiunea se manifesta la 30 de minute dupa administrarea orala. Efectul se mentine aproximativ 24 de ore.


Doza si mod de administrare

Adulti si copii peste 12 ani : 1 comprimat (10 mg) sau 2 lingurite (10 ml) suspensie orala o data pe zi. Copii intre 2 si 12 ani (cu greutate corporala peste 30 kg) : 1 comprimat (10 mg) sau 2 lingurite (10 ml ) suspensie orala o data pe zi. Copii intre 2 si 12 ani (cu greutate corporala sub 30 kg) : o jumatate de comprimat (5 mg) sau 1 lingurita (5 ml) suspensie orala o data pe zi. Copii intre 1 si 2 ani : o jumatate de lingurita (2,5 ml) suspensie orala o data pe zi. La pacientii cu insuficienta hepatica tratamentul trebuie inceput cu o doza mai mica, la adulti 5 mg o data pe zi. Suspensia orala este recomandata pentru copiii sub 12 ani. Flonidan nu trebuie administrat copiilor sub 1 an. Daca uitati sa luati medicamentul, luati doza recomandata imediat ce va aduceti aminte fara a modifica schema de dozare.


Supradozare

In caz de supradozaj pot sa apara cefalee, somnolenta si tahicardie. In cazul ingestiei unei doze mari de loratadina, medicamentul trebuie indepartat din tractul gastrointestinal cat mai repede posibil. Tratamentul este simptomatic. Nu exista antidot specific. Loratadina nu poate fi eliminata prin hemodializa.


Indicatii

Flonidan este indicat ca tratament preventiv si curativ in: - Rinite alergice sezoniere si perene. - Conjunctivite alergice.


Contraindicatii

Hipersensibilitate la loratadina si la oricare dintre excipienti.


Precautii

Loratadina este in general bine suportata, totusi este necesara prudenta in cazul tratamentului de lunga durata si la pacientii cu insuficienta hepatica. Tratamentul trebuie intrerupt imediat daca apar reactii alergice sau alte reactii adverse severe. Consultati medicul daca dupa administrarea de Flonidan starea dumneavoastra nu se imbunatateste sau chiar se inrautateste. Administrarea medicamentului trebuie intrerupta cu cel putin 2 zile inaintea efectuarii de teste cutanate de hipersensibilitate, deoarece Flonidan poate masca rezultatele acestora, prin actiunea antihistaminica. Nu depasiti doza recomandata de medicul dumneavoastra. Nu exista date care sa evidentieze ca la dozele recomandate loratadina ar influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.


Interactiuni medicamentoase

Inaintea administrarii de Flonidan, informati medicul dumneavoastra despre orice alta medicatie pe care o luati sau planificati sa o luati. Asocierea cu cimentidina, ketoconazol, fluconazol, eritromicina sau fluoxetina poate creste concentratiile serice ale loratadinei si implicit poate creste riscurile posibilelor reactii adverse ale medicamentului. Flonidan nu potenteaza efectele deprimante ale bauturilor alcoolice.


Reactii adverse

Au fost semnalate cu frecventa mica sau foarte mica reactii adverse minore: cefalee, amateli, oboseala si somnolenta, uscaciunea gurii, cresterea apetitului, greata, tuse, palpitatii si caderea parului. Au fost raportate rareori sincopa, anafilaxie, disfunctie hepatica si tahiaritmii supraventriculare, dar relatia de cauzalitate cu antihistaminicul nu a fost stabilita. Pe durata studiilor clinice toleranta produsului medicamentos si incidenta reactiilor adverse produse de Flonidan au fost comparabile cu cele produse de placebo. In comparatie cu antihistaminicele din prima generatie si majoritatea celor de a doua generatie, loratadina este mai bine suportata de copii si varstnici.


Sarcina si alaptare

Nu au fost evidentiate efecte carcinogene, de asemenea nu au fost evidentiate efecte mutagene. Nu exista date cu privire la eventualele reactii adverse in timpul sarcinii si la nou-nascuti. La femeile insarcinate, medicamentul trebuie folosit cu prudenta si numai cu indicatii stricte. Loratadina si metabolitul sau descarboetoxiloratadina (DCL) se excreta in cantitati mici in laptele matern, de aceea se impune prudenta in perioada alaptarii.


Conditii de pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25ÂșC; pastrati comprimatele ferite de lumina si umiditate. A nu se lasa la indemana copiilor.


Producator

Lek


telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: 2024, , 2023, Vivo, look, prada, miraflex, 9, miraflex


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦




meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.