optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Programari

Tel. fix: 0256 294 000


Program

De Luni pana Vineri
intre orele 9 si 20.
Sambata si Duminica inchis.


Posta electronica

office@optica-vista.ro
comenzi@optica-vista.ro


Adresa

Str. Romulus nr. 41
Timisoara 300203


Pe harta


Ultimele cautari in
agenda medicala:

Brimonal, Solutie, Unguent, Unilat, Bivacyn, Maxitrol, Provens, Lubristil, Sensivit, St, Adruse, Prenacid, Ocuflash, Hypromeloza-p, Visine, Pml, Bivacyn,, Xalatan, Tobrex, Maxidex, Ciprolet, Pre, Unguent oftalmic, Solutie oftalmica, Indocollyre, Ma, Ederen, Nettacin, Ax, Xanternet, Alomide, Trusopt, Collyre, Genticol, Naclof, Betoptic, As, Proven, Iopidine, Br, Quinax, Od, Travatan, Bivacyn, unguent oftalmic, Uniflox, Emadine, Flonidan, Hypromeloza, Colbiocin, Adrusen, Gel, Oto, Gentamy, Uniclophen, Maxi, Ab, Dr, Aaaaa, Ocu-flash,

Optica Vista » Agenda medicala » UNILAT, solutie oftalmica



UNILAT, solutie oftalmica



Forma de prezentare

Unilat este o solutie clara si incolora, practic fara particule. Fiecare flacon de Unilat contine 2,5 ml de picaturi oftalmice, solutie. Medicamentul se prezinta in urmatoarele ambalaje: 1x2,5 ml, 3x2,5 ml (flacon de polietilena cu picurator )


Compozitie

Substanta activa este latanoprost. Un mililitru picaturi oftalmice, solutie contin latanoprost 50 micrograme. Celelalte componente sunt: clorura de sodiu, clorura de benzalconiu, dihidrogenofosfat de sodiu monohidrat (E339a), fosfat disodic anhidru (E339b), acid clorhidric pentru ajustarea pH, hidroxid de sodiu pentru ajustarea pH, apa pentru preparate injectabile.


Actiune terapeutica

UNILAT face parte dintr-un grup de medicamente denumite analogi de prostaglandine. Actioneaza prin cresterea fluxului natural al fluidului din ochi in circulatia sanguina.


Doza si mod de administrare

Utilizati intotdeauna Unilat exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza uzuala pentru adulti (inclusiv varstnici) este o picatura pe zi in ochiul (ochii) afectati. Cel mai indicat pentru a se administra este seara. Nu utilizati UNILAT mai mult de o data pe zi, deoarece eficienta tratamentului poate fi scazuta daca administrati mai des. Utilizati UNILAT dupa sfatul si numai atat timp cat a fost recomandat de medicul dumneavoastra. 1. Spalati-va pe maini si asezati-va sau stati confortabil. 2. Desurubati capacul flaconului. 3. Tineti flaconul in jos intre degetul mare si celelalte degete 4. Trageti usor, cu degetul, pleoapa inferioara a ochiului afectat. 5. Plasati varful picuratorului aproape de ochi fara a atinge ochiul sau zonele adicente ochiului. 6. Apasati usor flaconul pentru a elibera o singura picatura in ochi, apoi puteti elibera pleoapa. 7. Apasati unghiul intern al ochiului cu degetul aproape de nas. Tineti apasat pentru 1 minut, cu ochiul inchis. 8. Repetati administrarea la nivel bilateral daca medicul v-a spus sa efectuati acest lucru. 9. Imediat dupa utilizare infiletati ferm capacul flaconului. Daca folositi si alte picaturi de ochi, lasati sa treaca cel putin 5 minute intre administrarea UNILAT si a celuilalt medicament.


Supradozare

Daca administrati prea multe picaturi de Unilat in ochi, puteti prezenta iritatii minore ale ochiului si ochii pot lacrima sau pot prezenta inrosire, acestea ar trebui sa se remita, dar daca sunteti ingrijorat consultati un medic . Daca Unilat este inghitit accidental consultati un medic cat mai curand posibil.


Indicatii

UNILAT se foloseste pentru tratamentul unei afectiuni cunoscute ca glaucom cu unghi deschis si hipertensiune oculara. Ambele afecriuni se asociaza unei cresteri a tensiunii intraoculare si eventual pot afecta vederea.


Contraindicatii

Alergie (hipersensibilitate) la latanoprost sau la oricare dintre celelalte componente ale UNILAT.


Precautii

Daca aveti culoare mixta a ochilor, precum galben-brun, gri-brun, albastru-brun sau verde-brun. Utilizarea UNILAT poate determina modificarea culorii ochilor spre bruni. Tratamentul la un singur ochi poate determina o diferenta in culoarea ochilor. 1. Daca aveti un ochi fara cristalin (cu afakie) sau aveti opacitate partiala sau completa a cristalinului la unul sau ambii ochi, care pot diminua vederea sau determina orbirea (pseudoafakie). 2. Daca urmeaza sa fiti supus sau ati fost supus unei interventii chirurgicale la ochi (incluzand operatie de cataracta). 3. Daca suferiti de orice afectiuni oculare (cum ar fi durerea, iritatia sau inflamatia, vedere incetosata). 4. Daca stiti ca suferii de ochi uscat. 5. Daca suferiti de astm bronsic sever sau astmul dumneavoastra nu este controlat. 6. Daca purtati lentilele de contact, trebuie sa le scoateti inainte de utilizarea UNILAT. Dupa utilizarea UNILAT trebuie sa asteptati 15 minute inainte de a reinsera lentilele de contact. 7. Dupa o perioada scurta de timp dupa instilarea picaturilor in ochi vederea poate deveni incetosata. Daca se aplica aceasta in cazul dumneavoastra nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje pana la disparitia acestor simptome.


Interactiuni medicamentoase

UNILAT poate interactiona cu alte medicamente. Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Daca utilizati alt tip de picaturi oftalmice concomitent cu UNILAT, acestea pot fi administrate cu 5 minute inainte sau dupa aplicarea UNILAT.


Reactii adverse

Ca toate medicamentele, UNILAT poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactii adverse foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10): O modificare treptata a culorii ochiului prin cresterea cantitatii de pigment brun in partea colorata a ochiului cunoscuta ca iris. Daca culoarea ochilor dumneavoastra este un amestec de culoare (albastru-brun, gri-brun, verde-brun, galben-brun), este mai probabil sa observati aceste schimbari decat daca aveti o culoare unica a ochilor (albastri, gri, caprui, verzi). Orice modificare a culorii ochilor se poate mentine ani de zile cu toate ca este de obicei vizibila dupa 8 luni de tratament. Aceste modificari ale culorii pot fi permanente si diferenta de culoare e mai evidenta daca utilizati UNILAT la un singur ochi. Se pare ca nu sunt probleme asociate cu modificarea culorii ochilor. Modificarea culorii ochilor nu evolueaza dupa intreruperea tratamentului cu UNILAT. Inrosirea ochilor. Iritatia ochilor (senzatie de arsura, prurit, usturime, senzatie de corp strain in ochi). O modificare trepatata a genelor ochiului tratat si a parului fin din jurul ochiului tratat, observati in special la persoane de origine japoneza. Aceste modificari implica diminuarea culorii (innegrirea), lungimea, grosime si numarul de gene. Reactii adverse frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100): Iriatatia sau afectarea corneei, inflamarea pleoapelor (blefarita) si durere oculara. Reactii adverse mai putin frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000): Mancarime la nivelul pleoapelor, uscaciunea ochilor, inflamarea sau iritatia corneei (keratita), vedere incetosata si conjunctivita. Eruptii trecatoare ale pielii. Reactii adverse rare (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000): Inflamatia irisului, partea colorata a ochiului (irita/uveita); inflamatia retinei (edem macular), simptome de inflamatie sau deteriorare a corneei, inflamatie in jurul ochilor (edem periorbital) anomalii de implantare ale genelor sau existenta a doua randuri de gene pe o pleoapa. Reactii ale pielii pleoapelor, innegrirea pielii pleoapelor. Astm bronsic, agravarea astmului bronsic si scurtarea respiratiei (dispnee). Reactii adverse foarte rare (afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000): Agravarea anginei pectorale la pacientii cu afectiuni cardiace. Durere in piept. Au fost raportate, de asemenea, urmatoarele reactii adverse la pacienti: cefalee, ameteli, palpitatii, dureri musculare si ale articulatiilor. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.


Sarcina si alaptare

Sarcina Fatul poate fii afectat. Intrebati medicul dumneavoastra inainte de a utiliza UNILAT. Alaptarea Copilul poate fii afectat. UNILAT nu trebuie utilizat in timpul alaptarii.


Conditii de pastrare

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu folositi UNILAT dupa data de expirare, inscrisa pe eticheta sau cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii indicate. Inainte de prima deschidere: Pastrati la frigider ( 2?C - 8?C). A nu se congela. A se pastra in ambalajul original pentru a se proteja de lumina. Dupa prima deschidere: A nu se pastra la temperaturi mai mari de 25?C Nu folositi medicamentul mai mult de 28 de zile de la prima deschidere a flaconului. Cand nu utilizati UNILAT, tineti flaconul in cutie, pentru a fii protejat de lumina. Nu folositi Unilat daca observati semne vizibile de deteriorare a medicamentului sau daca banda de siguranta la prima deschidere a capacului e afectata. In astfel de cazuri returnati medicamentul farmaciei. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.


Producator

Unimed Pharma LTD


telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: 2024, , Givenchy, ochelari de vedere, ????????, Ochelari de vedere, 2023, anaf, Ca, 12, Ochelari de soare Polaroid, ??????, ???????, eu, A, ANAF, m, sunglasses, lentile de contact colorate, ?????????, ochelari de soare polarizati, limb, miraflex, Ochelari de soare, IOM


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦




meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.