optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Programari

Tel. fix: 0256 294 000


Program

De Luni pana Vineri
intre orele 9 si 20.
Sambata si Duminica inchis.


Posta electronica

office@optica-vista.ro
comenzi@optica-vista.ro


Adresa

Str. Romulus nr. 41
Timisoara 300203


Pe harta


Ultimele cautari in
agenda medicala:

Iopidine, Ax, Bivacyn, unguent oftalmic, Visine, Solutie, Travatan, Xanternet, St, Pre, Maxi, Ma, Unguent oftalmic, Lubristil, Betoptic, Oto, Provens, Emadine, Tobrex, Unilat, Hypromeloza, Unguent, Genticol, Colbiocin, Uniflox, Adruse, Ab, Alomide, Od, Dr, Bivacyn,, Sensivit, Hypromeloza-p, Ciprolet, Naclof, Trusopt, Quinax, As, Adrusen, Maxitrol, Ederen, Flonidan, Brimonal, Collyre, Bivacyn, Xalatan, Gel, Indocollyre, Uniclophen, Proven, Maxidex, Pml, Solutie oftalmica, Prenacid, Nettacin, Gentamy, Ocuflash, Aaaaa, Ocu-flash,

Optica Vista » Agenda medicala » UNICLOPHEN 0,1%, solutie oftalmicaUNICLOPHEN 0,1%, solutie oftalmicaForma de prezentare

Cutie cu un flacon din politilena prevazut cu picurator, inchis cu capac cu filet din polipropilena si inele de siguranta din polietilena, continand 10 ml picaturi oftalmice, solutie.


Compozitie

1 ml picaturi oftalmice solutie contine 1 mg diclofenac sodic si excipienti: acid boric borax, propilenglicol, hidroxipropilbetadex, etedat disodic, clorura de benzalconiu, apa pentru preparate injectabile.


Doza si mod de administrare

Doza zilnica si durata tratamentului se stabilesc in functie de starea clinica a pacientului. Adulti: Pentru obtnerea unui efect terapeutic in cazul inflamatiilor oculare neinfectioase se instileaza 1-2 picaturi de 3-5 ori pe zi in sacul conjunctival al ochiului afectat, intreaga perioada cat se considera necesara administrarea. Pentru diminuarea miozei in chirurgia oculara: in cursul a 3 ore inainte de intervenpa chirurgicala, se aplica in sacul conjunctival de 6 ori cate o picatura (la intervale de circa 30 de minute). Dupa chirurgia oculara se instileaza de 3 ori cate o picatura in prima zi si ulterior cate o picatura de 3-5 ori pe zi in sacul conjucatival, timp de cel putin o saptamana. Varstnici: Nu exista date care sa sugereze ca la varstnici este necesara reducerea dozelor. Copii: Nu exista suficiente date din studii clinice specifice privind siguranta si eficacitatea administrarii produsul la copii. In cazul decizie administrarii produsului la copii, acestia trebuie sa fie cu varsta peste 2 ani, iar tratamentul trebuie facut sub stricta supraveghere a medicului oftalmolog. La copiii mici, dupa aplicarea produsului, se recomanda presarea zonei canalului nasolacrimal timp de cel putin 1 minut, pentru a preveni drenarea picaturilor in nas si absorbtia lor prin mucoasa nazala.


Supradozare

Daca se respecta administrarea corecta, este practic imposibil a se produce supradozajul cu diclofenac in cazul aplicari acestuia local in sacul conjunctival. Nu au fost raportate pana in prezent situatii de supradozaj. Un flacon a 10 ml picaturi oftalmice, solutie, contine 10 mg diclofenac sodic. Doza zilnica de diclofenac in indicatiile de administrare sistemica este de 50-200 mg, iar doza iniala este deseori de 100-150 mg.Prin urmare, chiar daca picaturile oftalmice UNICLOPHEN 0,1% sunt folosite per os in mod accidental, nu este de asteptat aparitia unor reactii adverse nici la adulti nici la copii. Tratamentul unor eventuale manifestari toxice cum ar fi afectarea SNC (ameteala, cefalee, hiperventilatie, tulburari ale starii de constienta, spasme mioclonice la copii) si tulburari gastrointestinale (greata, varsaturi, dureri abdominale, hemoragii) este simptomatic.


Indicatii

Produsul UNICLOPHEN 0,1% este folosit in toate situatiile in care este indicat tratamentul topic cu un antiinflamator nesteroidian cum ar fi: in tratamentul inflamatiilor de etiologie nebacteriana la nivelul polului ocular anterior, pentru tratamentul afectarilor post-traumatice severe ale ochiului (corpi straini in ochi, arsuri, cauterizari), precum si al celor provocate de radiatii UV (keratita fotoelectrica, etc), pentru atenuarea semnelor si simptomelor din conjunctivita alergica sezoniera. UNICLOPHEN 0,1% se utilizeaza in pregatirea ochiului pentru interventii chirurgicale in cataracta (reducerea miozei intraoperator), pre si postchiruirgical pentru atenuarea reactiilor inflamatorii aparute dupa diferite interventii chirurgicale oculare (cataracta, microchirurgie sau chirurgia cu laser).


Contraindicatii

Hipersensibilitate la diclofenac sodic sau la alt component al produsului. Diclofenacul sodic, ca si alte antiinflamatoare nesteroidiene, este contraindicat la pacientii la care acidul acetisalicilic sau alt inhibitor al sintezei de prostaglandine provoaca criza de astm, urticarie sau rinita alergica. Este contraindicata administrarea produsului in cursul interventiei chirurgicale. Produsul nu trebuie administrat gravidelor in al treilea trimestru de sarcina si copiilor in varsta de pana la 2 ani.


Precautii

In cazul infectiilor segmentului antenor al ochiului este intotdeauna necesar a se urma si un tratament specific, tintit. Trebuie avut in vedere ca antimflamatoarele nesteroidiene pot masca dezvoltarea unei infectii oculare. UNICLOPHEN 0,1 % trebuie utlizat cu precautii la pacientii suferind de ulcer gastric sau duodenal si, datorita riscului de sangerare crescuta in cursul interventiilor chirurgicale, se impune atentie la pacientii aflati in tratament cu anticoagulante, cu produse de hemodilutie sau la cei cu tendinta de sangerare. Rareori, dupa aplicarea locala de antiinflamatoare nesteroidiene, s-a observat cresterea tendintei de sangerare la nivelul structurilor oculare, dar numai in cazul interventiilor chirurgicale. Pacientii nu trebuie sa poarte lentile de contact moi in perioada aplicari produsului. Pe perioada aplicarii tratamentului pacietii nu trebuie sa poarte nici lentile de contact tari, daca acest lucru este posibil. Pacientii trebuie sa scoata lentilele inaintea aplicarii produsului si sa le puna la loc cel mai devreme dupa 20 de minute de la administrarea picaturilor. Nu au fost raportate efecte negative ale administrarii produsului asupra indeplinirii activitatilor care necesita o concentrare sporita. Totusi, imediat dupa aplicarea picaturilor oftalmice in sacul conjunctival, pot sa apara tranzitor o senzatie de arsura si usoara vedere neclara, care ar putea afecta efectuarea acestui gen de activitati. De aceea, dupa aplicarea produsului se recomanda sa se astepte cel putin 15 minute inainte de a conduce un vehicul, a manevra utilaje sau a lucra la inaltime.


Interactiuni medicamentoase

Nu au fost semnalate interactiuni medicamentoase cu alte produse de uz oftalmic. Poate fi necesara asocierea tratamentului cu corticosteroizi administrati oftalmic. Daca se administreaza mai mult de un medicament cu aplicare topica oftalmica, celelalte medicamente trebuie utilizate separat la un interval de cinci pana la zece minute. Aplicate simultan, antiinfiamatoarele nesteroidiene pot reduce efectul picaturilor oftalmice care contin acetilcolina si carbachol. Efectele produsului UNICLOPHEN0,1% si ale altor medicamente admimstrate simultan pot interfera. Este posibil o crestere a efectul anticoagulantelor adiministrate concomitent, ca si potentarea efectului antiagregant al altor antiinflamatoare admimstrate pe cale sistemica.


Reactii adverse

Imediat dupa aplicare, poate sa apara o senzatie trecatoare de arsura usoara si/sau vederea neclara. Rar, pot sa apara reactii de hipersensibilitate(prurit, hiperemie, edem, etc.).


Sarcina si alaptare

Siguran|a administrarii locale in sacul conjunctival a diclofenacului sodic in cursul sarcinii si alaptarii nu a fost inca dovedita. Experienta utilizarii diclofenacului la femeile gravide sau care alapteaza este inca insuficienta. Diclofenacul trece in laptele matern. In primul si al doilea trimestru de sarcina, ca si in timpul alaptarii, produsul UNICLOPHEN 0,1% poate fi administrat doar in cazuri speciale, grave, daca beneficiul terapeutic justifica riscurile pentru fat. Dupa administrarea orala de diclofenac (doze zilnce de 25 mg, 50 mg, 100mg pana la 150mg) la femei gravide in al treilea trimestru de sarcina, s-a observat la fat inchiderea prematura intrauterina a canalului arterial, care duce la hipertensiune pulmonara persistenta. Chiar daca dupa aplicarea de diclofenac in sacul conjunctival concentratia acestuia in sange este neglijabila, admimstrarea de UNICLOPHEN 0,1% in al treilea trimestru de sarcina este contraindicata.


Conditii de pastrare

A se citi prospectul inainte de utilizare. A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A nu se Iasa la indemana si vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25?C,in ambalajul original. A nu se pastra la frgider. A nu se congela. A se utiliza solutia in cel mult 28 de zile dupa prima deschidere a flaconului.


Producator

Unimed Pharma LTD


telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: Branzan, Gucci, ochelari de soare, Rame miraflex, , revlon, vivo, Medici, Opal, Toc, Lentile, Pret, purevision, pure vision, 7531/50-6082, Minima, Solano, Nicki 48, ban, Condus, Lentile de contact, Prime, picasso, culoarea, ochelar, Otilia branzan, prime, Baby, Rama de ochelari, Lacrimi artificiale, raza de curbura, clip-on, miraflex, Miraflex, Acuvue oasys, consultatii, Discromat, toc, kodo, S.oliver, Operatie de cataracta, VIVO, Vivo, systane, air optix, proclear


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦
meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.