optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Programari

Tel. fix: 0256 294 000


Program

De Luni pana Vineri
intre orele 9 si 20.
Sambata si Duminica inchis.


Posta electronica

office@optica-vista.ro
comenzi@optica-vista.ro


Adresa

Str. Romulus nr. 41
Timisoara 300203


Pe harta


Ultimele cautari in
agenda medicala:

Travatan, St, Bivacyn, Solutie, Emadine, Bivacyn,, Genticol, Sensivit, Ederen, Ax, Provens, Dr, Visine, Brimonal, Maxi, Lubristil, Colbiocin, Pml, Flonidan, Tobrex, Nettacin, Od, Trusopt, Prenacid, Maxidex, Ab, Xalatan, Maxitrol, Betoptic, Adruse, Adrusen, Uniflox, Ma, Iopidine, Bivacyn, unguent oftalmic, Unguent oftalmic, Solutie oftalmica, Pre, Br, Ciprolet, Unguent, Gentamy, Alomide, Indocollyre, Xanternet, Quinax, Naclof, Proven, Hypromeloza-p, As, Ocuflash, Uniclophen, Gel, Collyre, Hypromeloza, Unilat, Oto, Aaaaa, Ocu-flash,

Optica Vista » Agenda medicala » XANTERNET, gel oftalmic



XANTERNET, gel oftalmic



Forma de prezentare

10 flacoane monodoza a 0,4 ml.


Compozitie

Hialuronat de sodiu, guma xantan, netilmicina 0,3%, fosfat disodic dodecahidrat, fosfat de sodiu monobazic, citrat de sodiu, apa purificata. Produsul nu contine conservanti.


Actiune terapeutica

XANTERNET contine doi polimeri naturali: hialuronat de sodiu si guma xantan. Dupa instilarea in sacul conjunctival, XANTERNET, in amestec cu lacrimile, formeaza o pelicula vascoasa si transparenta care, reducand frictiunea datorata miscarilor oculare si clipitului, protejeaza suprafata oculara in timpul procesului de vindecare a leziunilor si abraziunilor.

XANTERNET mai contine si netilmicina, un antibiotic aminoglicozidic cu spectru larg, folositor pentru reducerea riscului de infectii bacteriene.


Doza si mod de administrare

Este indicat a se instila 1 picatura de XANTERNET in sacul conjunctival de 4 ori pe zi sau conform prescriptiei medicale.

Instructiuni de utilizare:

  • Inainte de utilizare asigurati-va ca flaconul monodoza este intact. Desfaceti flaconul monodoza din banda termosudata.
  • Tineti flaconul monodoza de partea inferioara. Agitati flaconul cu partea superioara in jos.
  • Deschideti-l rotind partea superioara si trageti.
  • Evitati atingerea ochiului sau a oricarei suprafete cu varful flaconului.


Indicatii

XANTERNET este indicat pentru tratamentul leziunilor si abraziunilor suprafetei oculare produse de evenimente traumatice sau secundare interventiilor chirurgicale.

Utilizarea XANTERNET este specifica pentru pacientii care, conform sfatului medicului, prezinta risc de infectie bacteriana.


Contraindicatii

Hipersensibilitate la aminoglicozide sau la alte componente ale produsului.


Precautii

Utilizarea prelungita a antibioticelor pentru uz topic poate determina inmultirea microorganismelor rezistente. In cazul in care nu se observa o ameliorare clinica semnificativa dupa un timp relativ scurt (5-7 zile) sau in cazul in care apar fenomene precum iritatii sau sensibilizare, este necesara intreruperea tratamentului si consultarea unui oftalmolog.

La copii produsul trebuie administrat numai in cazul unei nevoi reale si sub controlul medical strict.


Interactiuni medicamentoase

Nu au fost  raportate interactiuni farmacologice semnificative in urma  utilizari netilimicinei ca picaturi oftalmice. Cu toate acestea, datorita proprietatilor fizice ale gelului oftalmic,nu trebuie administrate alte medicamente de uz oftalmic timp de 60 de minute dupa instilarea XANTERNET.

Administrarea concomitenta, topica si in special intracavitar, a altor antibiotice cu potential si nefro- si ototoxic poate creste riscul aparitiei acestor efecte.

O crestere a potentialului nefrotoxic a unor  aminoglicozide a fost raportata in urma utilizarii ulterioare sau concomitente a altor medicamente cu potential nefritoxic (aceasta situatie trebuie evitata), precum cisplatina, polimixina B, colistinul, viomicina, alte aminoglicozide si unele cefalosporine (cefaloridina) sau a unor diuretice puternice, precum acidul etacrinic si furosemidul, pentru efectele acestora asupra rinichilor.

In vitro, asocierea unui antibiotic aminoglicozidic cu un antibiotic beta-lactamic (peniciline sau cefalosporine) poate cauza o inactivare reciproca relevanta. O reducere a perioadei de injumatatire a nivelului seric a aminoaglicozidelor s-a observat la pacientii cu insuficienta reneala si la unii pacienti cu activitate renala normala, chiar daca antibioticul aminoglicozidic si antibioticul de penicilinic au fost administrate pe doua cai diferite.

Alte interactiuni:

Utilizarea concomitenta a lentilelor de contact terapeutice dupa operatia de keratectomie fotorefractica (PRK) s-a dovedit a fi compatibila cu utilizarea produsului.

Utilizarea altor  tipuri de lentile de contact este indicata doar dupa 60 de minute de la aplicarea XANTERNET.


Reactii adverse

O senzatie usoara si trecatoare de arsura poate aparea ocazional.


Sarcina si alaptare

Testele preclinice demonstreaza absenta toxicitatii fetale in urma administrarii netilmicinei, datorita absorbtiei sistemice scazute. Cu toate acestea, in timpul sarcinii, produsul ar trebui administrat doar in caz de nevoie reala si sub control medical strict. Deoarece aminoglicozidele sunt excretate in laptele matern, acestea nu trebuie administrate pe perioada alaptarii.


Conditii de pastrare

Nu utilizati produsul dupa data expirarii.

Nu utlizati produsul daca flaconul este deschis sau deteriorat.

Pentru ca produsul nu contine conservanti, orice solutie neutilizata imediat dupa deschidere trebuie aruncata. A nu se reutiliza.

Flaconul monodoza trebuie folosit in termen de 12 saptamani de la deschiderea plicului de aluminiu.

Nu utilizati produsul daca acesta nu este transparent.

A se pastra la temperaturi sub 30°C.

A NU SE LASA LA INDEMANA COPIILOR


Producator

SIFI S.p.A.


telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: lentile de contact, Ochelari de soare polarizati, Ochelari de soare, ochelari de soare, , 2023, 2024, Givenchy, ochelari de vedere, ????????, Ochelari de vedere, anaf, Ca, 12, Ochelari de soare Polaroid, ??????, ???????, eu, A, ANAF, m, sunglasses, lentile de contact colorate, ?????????, ochelari de soare polarizati, limb, miraflex


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦




meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.