optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Programari

Tel. fix: 0256 294 000


Program

De Luni pana Vineri
intre orele 9 si 20.
Sambata si Duminica inchis.


Posta electronica

office@optica-vista.ro
comenzi@optica-vista.ro


Adresa

Str. Romulus nr. 41
Timisoara 300203


Pe harta


Ultimele cautari in
agenda medicala:

Xanternet, Quinax, Maxidex, Lubristil, Iopidine, Unguent, Bivacyn,, Prenacid, Tobrex, Visine, Nettacin, Provens, Flonidan, Naclof, Br, Solutie, Sensivit, Unilat, Gel, Bivacyn, unguent oftalmic, Brimonal, Adrusen, Uniclophen, Proven, Indocollyre, Hypromeloza-p, Emadine, Collyre, Colbiocin, Od, Ab, Oto, Pml, Ocuflash, Travatan, Dr, Unguent oftalmic, Adruse, Bivacyn, Ciprolet, Pre, St, Solutie oftalmica, Ma, Ax, Ederen, Alomide, Trusopt, Betoptic, As, Xalatan, Genticol, Uniflox, Maxitrol, Hypromeloza, Gentamy, Maxi, Aaaaa, Ocu-flash,

Optica Vista » Agenda medicala » PRENACID, unguent oftalmic



PRENACID, unguent oftalmic



Forma de prezentare

Unguent oftalmic: Tub de 10 g.


Compozitie

Unguent oftalmic: 100 g de unguent oftalmic contin: Principiu activ: Desonid fosfat de sodiu 0,250 g. Excipienti: Lichid petrolatum, lanolina anhidrica, petrolatum alb.


Actiune terapeutica

Antiinflamator steroidian. Actiunea antiinflamatorie a desonitului este nespecifica si simptomatica. Oricare ar fi natura procesului inflamator, corticosteroizii inhiba raspunsul antiinflamator al organismului. Desonid fosfat de sodiu imbina o foarte buna tolerabilitate atat topica cat si sistemica cu o puternica actiune antiinflamatorie.


Doza si mod de administrare

Unguent oftalmic: se aplica de 3-4 ori zilnic. Se recomanda administrarea concomitenta de picaturi, o singura aplicatie seara fiind suficienta.


Indicatii

Tratamentul inflamatiilor segmentului anterior al ochiului si al anexelor acestuia, conjunctivite alergice, blefarite scuamoase, episclerite, irite, iridociclite. Reactii inflamatorii postoperatorii si traumatice.


Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare din componentele medicamentului. Corticosteroizii sunt contraindicati in hipertensiunea intraoculara, herpes simplex si in cele mai multe boli virale ale corneei in stadiul ulceratiei acute. Se pot asocia cu chimioterapia specifica a virusului herpetic, caz in care pot agrava boala prin opacifierea ireversibila a corneei. Conjunctivitele cu keratita ulceroasa, chiar in stadiul incipient (test pozitiv la Fluoresceina). Tuberculoza si micozele ochiului. Afectiuni oftalmice acute purulente, conjunctivite purulente, blefarite purulente si herpetice care pot fi mascate sau gravate de corticoizi. Orjelet. Utilizarea produsului nu este recomandata in keratita herpetica decat sub control medical strict. Steroizii topici nu sunt folositi in leziuni sau zgarieturi corneene deoarece intarzie vindecarea tesuturilor lezate si favorizeaza aparitia si extinderea infectiilor. Utilizare cu precautie in bolile care produc slabirea corneei.


Precautii

Utilizarea corticosteroizilor, mai ales in terapie de lunga durata, poate determina o crestere a presiunii intraoculare. In cazul folosirii lor mai mult de 2 saptamani este recomandata verificarea tonusului ocular. Corticoizii stimuleaza, de asemenea, aparitia cataractei si de aceea nu este recomandabila folosirea lor pe o perioada lunga de timp. Tratamentul patologiei combinate cu slabirea corneei necesita precautii. In conjunctivite bacteriene, virale sau fungice administrarea topica a corticoizilor poate masca extinderea infectiei. La copii si femei gravide produsul poate fi administrat numai in caz de reala necesitate si numai sub control medical strict.


Interactiuni medicamentoase

Interactiunile farmacologice cu alte medicamente nu se cunosc.


Reactii adverse

Prenacid poate produce, ocazional, senzatie de arsura sau intepaturi. Pacientii sunt rugati sa informeze medicul sau farmacistul despre aparitia oricarui efect secundar aparut in afara celor descrise in prospectul de fata. Terapia de lunga durata impune controlul frecvent al tonusului ocular.


Conditii de pastrare

Se pastreaza la temperaturi mai scazute de 25C. Produsul nu mai poate fi utilizat dupa 30 de zile de la deschiderea flaconului. Nu lasati produsul la indemana copiilor!


Producator

SIFI S.p.A.


telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: , 2024, 2023, Vivo, look, prada, miraflex, 9, miraflex


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦




meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.