optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Programari

Tel. fix: 0256 294 000


Program

De Luni pana Vineri
intre orele 9 si 20.
Sambata si Duminica inchis.


Posta electronica

office@optica-vista.ro
comenzi@optica-vista.ro


Adresa

Str. Romulus nr. 41
Timisoara 300203


Pe harta


Ultimele cautari in
agenda medicala:

St, Solutie, Unguent, Genticol, Quinax, Adruse, Adrusen, Xanternet, Sensivit, Lubristil, Pml, Nettacin, Emadine, Indocollyre, As, Betoptic, Iopidine, Gel, Ax, Ocuflash, Ciprolet, Proven, Gentamy, Brimonal, Bivacyn,, Solutie oftalmica, Oto, Visine, Pre, Uniflox, Alomide, Dr, Unguent oftalmic, Hypromeloza, Provens, Uniclophen, Hypromeloza-p, Tobrex, Travatan, Colbiocin, Od, Xalatan, Unilat, Bivacyn, Br, Trusopt, Ma, Collyre, Maxitrol, Maxi, Prenacid, Naclof, Bivacyn, unguent oftalmic, Ab, Maxidex, Ederen, Flonidan, Aaaaa, Ocu-flash,

Optica Vista » Agenda medicala » BRIMONAL, solutie oftalmicaBRIMONAL, solutie oftalmicaForma de prezentare

Solutie oftalmica sterila in flacon de 5 ml prevazut cu picurator.


Compozitie

Substanta activa este tartrat de brimonidina. Un mililitru picaturi oftalmice, solutie contine tartrat de brimonidina 2 mg. Un mililitru picaturi oftalmice, solutie contine 23 picaturi. Celelalte componente sunt: clorura de sodiu, acid tartric, tartrat de sodiu dihidrat, hipromeloza, clorura de banzalconiu, hidroxid de sodiu (pentru ajustarea pH-ului), apa pentru preparate injectabile.


Actiune terapeutica

Acest medicament contine brimonidina care reduce presiunea crescuta din ochi si care apartine unui grup de medicamente numite agonisti de receptori alfa2 adrenergici. Brimonidina este prescrisa pentru a reduce presiunea crescuta din ochi, atunci cand nu se poate folosi tratamentul beta-blocat sau in cazul in care este nevoie de un al doilea medicament pentru a reduce presiunea din ochi la valoarea dorita.


Doza si mod de administrare

Doza uzuala din acest medicament este de 1 picatura administrata de 2 ori pe zi, la distanta de 12 ore. Nu modificati doza si nu opriti administrarea fara a discuta cu medicul dumneavoastra. Daca utilizati acest medicament impreuna cu alte picaturi de ochi, lasati cel putin 5 minute distanta intre administrarea brimonidinei si celelalte picaturi. Brimonidina nu este recomandata pentru utilizare la pacientii cu varsta sub 12 ani si nu trebuie sa fie utilizata la sugari si copiii cu varsta sub 2 ani.


Supradozare

Adulti: Daca utilizati mai mult decat trebuie din acest medicament, este putin probabil sa aveti probleme. Puneti-va urmatoarea picatura la ora obisnuita. Daca sunteti ingrijorat, discutati cu rnedicul dumneavoastra sau cu farmacistul. Daca acest medicament este inghitit atunci trebuie sa contactati medicul dumneavoastra. Sugari: Au fost raportate cateva cazuri de supradozaj la sugarii (pana la 4 saptamani) la care s-a folosit brimonidina. Manifestarile de supradozaj au inclus: somnolenta, moleseala, scaderea temperaturii corpului si dificultati in respiratie. Daca apar oricare dintre aceste manifestari, contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra.


Indicatii

Acest medicament este utilizat in tratamentul glaucomului. Ochiul contine un lichid clar, apos care alimenteaza interiorul ochiului. Acest lichid este drenat in mod constant din ochi si un nou lichid este produs pentru a inlocui lichidul drenat. Daca lichidul nu se poate scurge destul de repede, presiunea din interiorul ochiului creste si in timp ar putea dauna vederii. Brimonidina actioneaza prin reducerea productiei de lichid si cresterea cantitatii de lichid drenate. Aceasta reduce presiunea din interiorul ochiului cu mentinerea alimentarii ochiului.


Contraindicatii

- alergie (hipersensibil) la brimonidina sau la oricare dintre excipientii acestui medicament - copii cu varsta mai mica de 2 ani - in combinatie cu inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO) sau anumite medicamente antidepresive


Precautii

- depresie sau alte probleme psihice - probleme cu inima sau cu tensiunea arteriala - reducerea sau alterarea circulatiei sangelui la nivelul creierului, picioarelor sau bratelor - probleme cu rinichii sau cu ficatul - daca purtati lentile de contact. Nu folositi picaturile in timp ce purtati lentilele de contact. Asteptati cel putin 15 minute dupa ce utilizati picaturile inainte de a va pune inapoi lentilele. Conservantul din acest medicament, numit clorura de benzalconiu poate provoca iritatii oculare si este, de asemenea, cunoscut pentru faptul ca modifica culoarea lentilelor de contact moi. - acest medicament poate provoca la unii pacienti somnolenta, oboseala sau vedere incetosata. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje pana la disparitia simptomelor. Daca apar orice probleme, discutati cu medicul dumneavoastra.


Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.


Reactii adverse

Ca toate medicamentele, Brimonal poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Foarte frecvente (care afecteaza mai mult de una din 10 persoane): Iritatie si reactii alergice la nivelul ochilor, inrosirea ochilor, arsuri, intepaturi, mancarimi, senzatie de corp strain in ochi, pete albe sub pleoape, vedere incetosata. Dureri de cap, stare de somnolenta. Uscaciune la nivelul gurii. Oboseala Frecvente (care afecteaza mai putin de una din 10 persoane, dar mai mult de una din 100): Iritatii in jurul ochilor, umflare, roseata si inflamatie sub pleoape, ochi lipiciosi sau durerosi, lacrimare, sensibilitate la lumina, mici crapaturi pe suprafata ochiului, uscaciunea ochilor, zone albe sub pleoape, probleme de vedere. Ameteala, tulburari ale gustului. Simptome asemanatoare racelii. Probleme digestive. Stare de slabiciune mai putin frecvente (care afecteaza mai putin de una din 100 persoane, dar mai mult de una din 1000): Reactii alergice generale: Depresie. Palpitatii, efecte asupra batailor inimii. Uscaciunea nasului. Rare (care afecteaza mai putin de una din 1000 de persoane, dar mai mult de una din 10000): Dificultati de respiratie. Foarte rare (care afecteaza mai putin de o persoana din 10000). Inflamatii oculare sau o reducere in marimea pupilei. Insomnie. Lesin. Cresterea sau scaderea tensiunii arteriale. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.


Sarcina si alaptare

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida. Acest medicament nu trebuie utilizat in timpul sarcinii decat daca medicul dumneavoastra recomanda acest lucru. Daca alaptati, nu trebuie sa utilizati acest medicament.


Conditii de pastrare

A se pestra la temperaturi sub 25?C, in ambalajul original, pentru a fi protejat de lumina. Dupa prima deschidere, a se pastra la temperaturi sub 25?C. A nu se pastra la frigider. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati Brimonal dupa data de expirare inscrisa pe flacon dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se utiliza in cel mult 28 zile dupa prima deschidere a flaconului. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.


Producator

Unimed Pharma LTD


telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: ochelari de soare, gmo, ??????, ?????, , Ochelari de soare, 2024, ????, ????????, Rame Ochel, Lentile de contact pentru astigmatism, ?????????, ??, nau, INDOCOLLYRE, 2023, ochelari de vedere, l, Ray-Ban, Ochelari de soare polarizati, ray-ban, polar, ???????, ???, lenti, lentile de contact, facebook


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦
meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.