optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Programari

Tel. fix: 0256 294 000


Program

De Luni pana Vineri
intre orele 9 si 20.
Sambata si Duminica inchis.


Posta electronica

office@optica-vista.ro
comenzi@optica-vista.ro


Adresa

Str. Romulus nr. 41
Timisoara 300203


Pe harta


Ultimele cautari in
agenda medicala:

Provens, Br, St, Lubristil, Colbiocin, Solutie, Iopidine, Unguent, Bivacyn, Visine, Sensivit, Bivacyn,, Solutie oftalmica, Hypromeloza, Indocollyre, Betoptic, Proven, Prenacid, Oto, Hypromeloza-p, Maxidex, Pml, Dr, Adrusen, Brimonal, Xanternet, Maxi, Uniflox, Pre, Nettacin, Od, Gentamy, Travatan, As, Ma, Naclof, Trusopt, Quinax, Alomide, Bivacyn, unguent oftalmic, Ciprolet, Unilat, Genticol, Uniclophen, Emadine, Flonidan, Adruse, Ax, Tobrex, Ocuflash, Gel, Unguent oftalmic, Maxitrol, Xalatan, Ab, Collyre, Ederen, Aaaaa, Ocu-flash,

Optica Vista » Agenda medicala » COLBIOCIN, solutie oftalmica



COLBIOCIN, solutie oftalmica



Forma de prezentare

Solutia oftalmica: flacon cu picurator de 5 ml.


Compozitie

Solutie oftalmica: Principii active: Cloramfenicol 0,400 g; Colistin metansulfonat 18 000 000 U.I.; Roltetraciclina 0,500 g, echivalent cu Tetraciclina 0,421 g. Excipienti: Acid boric 1,500 g; Borax 0,300 g; Fenol 0,078 g; Edetat disodic 0,100 g; Polisorbat 80 0,300 g; Sulfit de sodiu 0,100 g; Apa distilata pana la 100,000 ml. Unguent: Principii active: Cloramfenicol 1,000 g, Colistin metansulfonat 18 000 000 U.I.; Tetraciclina 0,500 g. Excipienti: Lanolin 20,000 g; Lichid petrolatum 30,000 g; Petrolatum pana la 100,000 g.


Actiune terapeutica

Una dintre problemele cele mai frecvente si mai importante, consecinta a terapiei cu antibiotice, este aceea a aparitiei de tulpini rezistente. Aceasta problema se complica si mai mult in cazul infectiilor oculare, in care flora bacteriana este mixta, si de aceea un antibiotic cu actiune specifica fata de un germen bine determinat, poate avea un efect mai slab asupra altora. Astfel este lasat un camp liber de actiune microorganismelor care pot deveni rezistente la antibioticul intrebuintat. De aceea este necesar sa se actioneze din mai multe directii, cuprinzand un spectru mai larg, astfel incat sa nu se lase nici o posibilitate de dezvoltare a rezistentei. In patologia oftalmologica, gravitatea infectiilor cu Pseudomonas Aeruginosa, germen putin sensibil la majoritatea antibioticelor, este semnificativa. Plecand de la aceasta premisa, Sifi a formulat Colbiocin, in doua forme farmaceutice - unguent oftalmic si colir, cu administrare extemporanee in care sunt prezente: Colistina, Cloramfenicol si Tetraciclina (sub forma de baza in unguent si sub forma de Rolitetraciclina in colir). Sunt deja bine cunoscute avantajele deosebite ale actiunii combinate ale Tetraciclinei si Cloramfenicolului ce acopera un spectru larg bacterian. La aceasta se adauga actiunea Colistinei, orientata in special impotriva germenilor Gram- , cu efect foarte rapid, neinfluentat de prezenta serozitatilor sau a altor materiale organice. Eficacitatea acestei actiuni este cu atat mai importanta cu cat se adreseaza in special infectiilor cu Pseudomonas Aeruginosa si cu diplobacilul Morax-Axenfeld. Crearea de tulpini rezistente la Colistina este dificila chiar si in mod experimental. Contrar celor care sunt produse de alte antibiotice, ca de exemplu Polimixina, aceste tulpini nu dezvolta o rezistenta incrucisata cu alte antibiotice cu spectru larg, cum ar fi Cloramfenicolul si Tetraciclina, cu care de altfel Colistina are un sinergism de actiune notabil. Din cele de mai sus rezulta ca Colbiocin Sifi este un antibiotic cu un spectru foarte larg. De aceea, in special in cazurile in care din ratiuni de timp nu se pot individualiza agentii microbieni care au produs infectia, Colbiocin poate controla aceste infectii fara pericolul de a provoca o rezistenta bacteriana sau o suprainfectie. Este interesant de subliniat actiunea antimicotica a Colistinei, care in cazul tratamentelor prelungite cu antibiotice, poate impiedica eventualele infectii fungice oculare. Modul de prezentare al colirului Colbiocin Sifi, sub forma extemporanee, ce contine Rolitetraciclina, Colistina si Cloramfenicol separate de solventul apos, garanteaza pastrarea perfecta a activitatii in timp. Acelasi lucru este garantat si in cazul unguentului prin perfecta deshidratare a vehiculului gras.


Doza si mod de administrare

Se instileaza in ochi 1-2 picaturi sau se aplica o mica cantitate de unguent in sacul conjunctival inferior, dupa sfatul medicului.


Indicatii

Se recomanda in tratamentul conjunctivitelor acute, catarale, purulente si cele cu bacili Morax-Axenfeld, blefaritelor ulceroase, blefaro-conjunctivitelor, ulcerelor corneene septice, keratitelor ulceroase, kerato-hipopion, keratita disciforma, dacriocistita.


Contraindicatii

Colbiocin este contraindicat la pacientii care prezinta hipersensibilitate la oricare dintre componentele sale.


Precautii

Utilizarea topica indelungata de antibiotice poate induce aparitia de germeni rezistenti. Daca apar reactii de hipersensibilitate sau daca nu s-au obtinut rezultate terapeutice semnificative dupa o perioada relativ scurta de tratament, se recomanda intreruperea tratamentului si inlocuirea sa cu unul adecvat. S-au semnalat cateva cazuri de hipoplazie medulara osoasa dupa utilizarea topica indelungata a Cloramfenicolului. De aceea produsul trebuie utilizat pe perioade scurte de timp, respectand indicatiile medicului. La femei in timpul sarcinii si la copii produsul trebuie administrat doar in caz de reala nevoie si sub strict control medical. Colirul pregatit pentru intrebuintare trebuie consumat in 10 zile si trebuie pastrat la rece, ferit de lumina. Modificarile de culoare care pot aparea, atat la pulbere cat si la colirul ce a fost preparat, nu influenteaza activitatea terapeutica a produsului, care ramane valabila pe toata perioada inscrisa pe ambalaj. Produsul poate fi toxic daca este ingerat accidental sau daca este utilizat in doze mari un timp indelungat. De aceea nu trebuie lasat la indemana copiilor. Colirul contine sulfit de sodiu: aceasta substanta poate produce la persoane sensibile, si in special la astmatici, reactii de tip alergic si crize astmatice grave.


Reactii adverse

Ocazional pot aparea iritatii pasagere. Unii pacienti pot prezenta reactii de hipersensibilitate, ca de exemplu arsuri, edem angioneurotic, urticarie, dermatite verzicolore si maculopapuloase.


Conditii de pastrare

A se pastra la temperatura camerei, ferit de umezeala, caldura excesiva si inghet. A nu se lasa la indemana copiilor!


Producator

SIFI S.p.A.


telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: 2024, Sex, 6.5, 2023, ??????, ???, , ?????, sex, test, ????, o sa, reuse, mail, sanador, Toc, HES, ???????, opla, miopie, ????????


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦




meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.