optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Programari

Tel. fix: 0256 294 000


Program

De Luni pana Vineri
intre orele 9 si 20.
Sambata si Duminica inchis.


Posta electronica

office@optica-vista.ro
comenzi@optica-vista.ro


Adresa

Str. Romulus nr. 41
Timisoara 300203


Pe harta


Ultimele cautari in
agenda medicala:

Unguent, Solutie, Bivacyn, Visine, Sensivit, Bivacyn,, Solutie oftalmica, Hypromeloza, Indocollyre, Betoptic, Proven, Prenacid, Oto, Hypromeloza-p, Iopidine, Maxidex, Pml, Dr, Adrusen, Provens, Brimonal, Xanternet, Maxi, St, Uniflox, Pre, Br, Nettacin, Od, Gentamy, Travatan, As, Ma, Naclof, Trusopt, Quinax, Alomide, Bivacyn, unguent oftalmic, Ciprolet, Unilat, Genticol, Uniclophen, Emadine, Colbiocin, Flonidan, Adruse, Ax, Tobrex, Ocuflash, Gel, Lubristil, Unguent oftalmic, Maxitrol, Xalatan, Ab, Collyre, Ederen, Aaaaa, Ocu-flash,

Optica Vista » Agenda medicala » TRAVATAN 40µg/ml, solutie oftalmica



TRAVATAN 40µg/ml, solutie oftalmica



Forma de prezentare

TRAVATAN se prezinta ca un lichid (o solutie limpede, incolora) într-un ambalaj care contine un flacon din plastic a 2,5 ml cu capac cu filet sau într-un ambalaj care contine trei flacoane din plastic a 2,5 ml cu capac cu filet. Fiecare flacon este introdus într-o folie protectoare. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.


Compozitie

Substanta activa este travoprost 40 micrograme/ml.

Celelalte componente sunt: clorura de benzalconiu, ulei polioxil de ricin hidrogenat 40 (HCO-40), trometamol, edetat disodic, acid boric, manitol si apa purificata. Uneori se adauga cantitati foarte mici de acid clorhidric sau hidroxid de sodiu pentru a mentine aciditatea (valoarea pH-ului) la nivel normal.


Actiune terapeutica

Mecanism de actiune Travoprost, un analog de prostaglandine F2α, este un agonist deplin cu înalta selectivitate care are afinitate foarte mare pentru receptorul prostaglandinic FP; scade presiunea intraoculara prin cresterea filtrarii umorii apoase prin reteaua trabeculara si caile uveosclerale. La om, scaderea presiunii intraoculare începe la aproximativ 2 ore de la administrare, iar efectul maxim este atins dupa 12 ore. Efectul de scadere semnificativa a presiunii intraoculare se poate mentine peste 24 ore dupa administrarea unei singure doze.

Datele privind administrarea TRAVATAN în asociere cu timolol 0,5% si datele limitate referitoare la asocierea cu brimonidina 0,2%, obtinute din studiile clinice, au evidentiat efectul aditiv al TRAVATAN în terapia asociata cu aceste antiglaucomatoase. Nu sunt disponibile alte date clinice referitoare la terapia asociata cu alte medicamente care scad presiunea intraoculara.

Alte efecte farmacologice Travoprost creste semnificativ fluxul sanguin la nivelul papilei optice la iepuri, dupa administrarea oftalmica timp de 7 zile (1,4 micrograme o data pe zi).


Doza si mod de administrare

 

Doza recomandata
Adulti: 1 picatura într-un ochi sau în ambii, o data pe zi – seara.

Utilizati TRAVATAN pentru ambii ochi numai la indicatia medicului. Urmati tratamentul atata timp cat v-a recomandat medicul.
Utilizati TRAVATAN numai ca picaturi pentru ochi.

Daca o picatura nu ajunge în ochi, incercati din nou.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din TRAVATAN, clatiti-va cu apa calduta. Nu va mai administrati alta picatura pana la momentul dozei urmatoare. Daca ati uitat sa va administrati TRAVATAN, continuati cu urmatoarea doza conform schemei de tratament. Nu va administrati o doza dubla pentru a compensa dozele uitate. Doza nu trebuie sa depaseasca o picatura pe zi în ochiul/ochii afectat/afectati. Daca întrerupeti administrarea TRAVATAN fara a discuta în prealabil cu medicul dumneavoastra, presiunea intraoculara nu va mai fi controlata, ceea ce ar putea duce la pierderea vederii. Daca utilizati si alte picaturi pentru ochi, asteptati cel putin cinci minute intre administrarea TRAVATAN si a celuilalt medicament. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.


Supradozare

Nu s-a raportat nici un caz de supradozaj. Supradozajul in cazul administrarii locale este putin probabil, la fel cum putin probabila este asocierea sa cu fenomene toxice. Un supradozaj local cu TRAVATAN poate fi indepartat din ochi cu apa calduta. In cazul unei suspiciuni de ingestie orala, tratamentul este simptomatic si de sustinere.


Indicatii

TRAVATAN picaturi oftalmice se utilizeaza pentru reducerea presiunii intraoculare crescute, care poate duce la o afectiune numita glaucom. Presiunea intraoculara crescuta. Globii oculari contin un lichid apos, clar, care hraneste interiorul ochiului. Pe masura ce acest lichid este eliminat din ochi, se produce un alt lichid care îl înlocuieste. Daca ochiul se umple mai repede decat se goleste, presiunea din interiorul sau creste. Daca aceasta crestere este prea mare, poate dauna vederii. TRAVATAN face parte dintr-un grup de medicamente pentru glaucom, denumite analogi de prostaglandine. Acestea actioneaza prin cresterea cantititii de lichid eliminat, ceea ce duce la scaderea presiunii din ochi. Poate fi utilizat in tratament singur sau impreuna cu alte picaturi pentru ochi, de exemplu beta-blocante, care de asemenea reduc presiunea intraoculara.


Contraindicatii

Hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.


Precautii

TRAVATAN poate modifica treptat culoarea ochilor prin cresterea numarului de melanozomi (granule de pigment) in melanocite. Inainte de instituirea tratamentului, pacientii trebuie informati asupra posibilitatii unei schimbari permanente a culorii ochiului. Tratamentul unilateral poate duce la heterocromie permanenta. Nu se cunosc deocamdata efectele pe termen lung asupra melanocitelor si orice alte consecinte care deriva din acestea. Modificarea culorii irisului se instaleaza lent si poate sa nu fie vizibila timp de luni pana la ani. Modificarea culorii ochilor a fost observata cu precadere la pacienti cu iris avand mai multe culori, de exemplu: albastru-caprui, cenusiu-caprui, galben-caprui si verde-caprui; cu toate acestea, fenomenul a fost observat si la pacienti cu ochi caprui. In mod caracteristic, pigmentatia bruna din jurul pupilei se distribuie concentric spre periferia ochilor afectati, dar intreg irisul sau parti ale acestuia pot deveni brun mai inchis. Dupa intreruperea definitiva a tratamentului, nu s-a observat cresterea suplimentara a pigmentarii in brun a irisului.

In studii clinice controlate, la 0,4% dintre pacienti s-a raportat inchiderea la culoare a pielii din jurul orbitei si/sau a pleoapelor, asociata cu administrarea TRAVATAN.

Genele se pot modifica treptat la ochiul/ochii tratat/tratati cu TRAVATAN; aceste modificari au fost observate la aproximativ jumatate dintre pacientii inclusi in studiile clinice si au fost reprezentate de: cresterea lungimii, grosimii, pigmentarii si/sau numarului de gene. Nu se cunoaste in acest moment mecanismul prin care apar aceste modificari si nici consecintele acestora pe termen lung.

In studii la maimute, s-a dovedit ca TRAVATAN produce largirea usoara a fantei palpebrale. Totusi, acest efect nu a fost observat în studiile clinice si este considerat un fenomen dependent de specie.

Nu exista experienta cu TRAVATAN administrat la pacientii cu afectiuni oculare inflamatorii, nici la cei cu glaucom neovascular, glaucom cu unghi inchis, cu unghi ingust sau glaucom congenital; experienta administrarii TRAVATAN este limitata in caz de boala oculara de origine tiroidiana, glaucom cu unghi deschis la pacienti cu pseudofachie si glaucom pigmentar sau pseudoexfoliativ.

Se recomanda prudenta in administrarea Travatan la pacienti cu afachie, pacienti cu pseudofachie, cu ruptura de capsula posterioara sau cu implant de lentila de camera anterioara sau la pacienti care prezinta factori de risc cunoscuti ca predispun la edem macular cistoid.

Trebuie evitat contactul TRAVATAN cu pielea, deoarece in studii la iepure s-a demonstrat ca travoprost se absoarbe transdermic.

Clorura de benzalconiu, care este utilizata frecvent cu rol de conservant in medicamentele cu administrare oftalmica , poate produce keratopatie punctiforma si/sau keratopatie ulcerativa toxica. Deoarece TRAVATAN contine clorura de benzalconiu, se cere monitorizarea atenta in cazul administrarii frecvente sau prelungite.

TRAVATAN trebuie utilizat cu precautie la pacientii care prezinta factori de risc cunoscuti ca predispun la irite/uveite.

Prostaglandinele si analogii de prostaglandine sunt substante active biologic si pot fi absorbite prin piele. Femeile gravide sau cele care intentioneaza sa devina gravide trebuie sa ia masurile necesare  pentru a evita expunerea directa la continutul flaconului. In cazul contactului accidental cu continutul flaconului, intreaga zona expusa trebuie imediat spalata.

TRAVATAN contine clorura de benzalconiu care poate produce iritatii si modificarea culorii lentilelor de contact moi. Trebuie evitat contactul cu lentilele de contact moi. Pacientii trebuie instruiti sa indeparteze lentilele de contact inainte de administrarea TRAVATAN si sa astepte 15 minute dupa instilarea dozei inainte de aplicarea lentilelor de contact. TRAVATAN contine ulei polioxil de ricin hidrogenat 40 care poate produce iritatii cutanate.Ca si in cazul administrarii altor picaturi oftalmice, incetosarea tranzitorie a vederii sau alte tulburari de vedere pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Daca dupa instilare apare incetosarea vederii, pacientul trebuie sa astepte pana cand vederea revine la normal inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.


Interactiuni medicamentoase

Nu s-au efectuat studii privind interactiunile.


Reactii adverse

Ca toate medicamentele, TRAVATAN poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Va puteti administra picaturile in continuare, exceptand situatia in care reactiile adverse sunt grave. Daca acestea va ingrijoreaza, adresati-va unui medic sau farmacist. Nu intrerupeti administrarea TRAVATAN fara a discuta in prealabil cu medicul dumneavoastra.

Reactii adverse foarte frecvente

Acestea pot afecta pana la 23 pacienti din 100

Inrosirea ochiului

Reactii adverse frecvente

Acestea pot afecta pana la 10 pacienti din 100

Reactii la nivelul ochiului: inflamatii in interiorul ochiului, durere si umflare la nivelul ochiului, iritatie oculara, secretie oculara, sensibilitate la lumina, vedere incetosata, scaderea acuitatii vizuale sau afectarea vederii, ochi uscat, mancarime oculara, lacrimare, senzatie oculara anormala, sensibilitate oculara diminuata; tulburari la nivelul pleoapelor, iritatie, mancarime, inrosire, durere, umflare la nivelul pleoapelor, cruste pe marginea pleoapelor; decolorarea genelor, cresterea sau scaderea numarului genelor, modificarea culorii irisului.

Reactii generale: dureri de cap, inchiderea la culoare a pielii din jurul ochilor.

Reactii adverse mai putin frecvente

Acestea pot afecta pana la 1 pacient din 100

Reactii la nivelul ochiului: inflamatie sau infectie la nivelul conjunctivei, tulburari corneene, alergie oculara, senzatie de ochi obositi.

Reactii generale: astm bronsic, respiratie dificila, cresterea sau scaderea tensiunii arteriale, batai neregulate, dese sau rare ale inimii, infectie virala, tuse, stare de slabiciune generalizata, simptome alergice accentuate, iritatii in gat, nas infundat, modificari ale vocii, disconfort sau ulcer gastrointestinal, constipatie, inflamatie, inrosire sau mancarime a pielii, dureri de umar, gust neplacut.

Alte reactii adverse raportate:

Reactii la nivelul ochiului: inflamatia fundului de ochi.

Reactii generale: accentuarea simptomelor astmului bronsic, ameteli, zgomote in urechi, valori crescute ale antigenului specific prostatic.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.


Sarcina si alaptare

Femei cu potential fertil/contraceptie TRAVATAN nu trebuie administrat la femei cu potential fertil/femei aflate in perioada fertila decat daca au fost luate masuri contraceptive adecvate.

Sarcina
Travoprost are efecte farmacologice daunatoare asupra sarcinii si/sau a fatului/nou-nascutului.
TRAVATAN nu trebuie utilizat în timpul sarcinii, cu exceptia cazurilor in care este absolut necesar.

Alaptare

Nu se cunoaste daca travoprost din picaturile oftalmice este excretat in lapte la om. Studiile la animale au aratat ca travoprost si metabolitii sai sunt excretati in lapte. Nu se recomanda administrarea TRAVATAN in perioada de alaptare.

 


Conditii de pastrare

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati TRAVATAN dupa data de expirare inscrisa pe flacon si cutie dupa „Exp”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.

Pentru a evita infectiile, trebuie sa aruncati flaconul dupa patru saptamani de la prima deschidere si sa folositi un flacon nou. Notati data la care ati deschis flaconul prima oara in spatiul indicat pe fiecare eticheta si cutie.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.


Producator

Alcon


telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: 6.5, 2023, ??????, 2024, ???, , ?????, sex, test, ????, o sa, reuse, mail, sanador, Toc, HES, ???????, opla, miopie, ????????


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦




meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.