optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Programari

Tel. fix: 0256 294 000


Program

De Luni pana Vineri
intre orele 9 si 20.
Sambata si Duminica inchis.


Posta electronica

office@optica-vista.ro
comenzi@optica-vista.ro


Adresa

Str. Romulus nr. 41
Timisoara 300203


Pe harta


Ultimele cautari in
agenda medicala:

Lubristil, Provens, Colbiocin, Solutie, Iopidine, Unguent, Bivacyn, Visine, Sensivit, Bivacyn,, Solutie oftalmica, Hypromeloza, Indocollyre, Betoptic, Proven, Prenacid, Oto, Hypromeloza-p, Maxidex, Pml, Dr, Adrusen, Brimonal, Xanternet, Maxi, St, Uniflox, Pre, Br, Nettacin, Od, Gentamy, Travatan, As, Ma, Naclof, Trusopt, Quinax, Alomide, Bivacyn, unguent oftalmic, Ciprolet, Unilat, Genticol, Uniclophen, Emadine, Flonidan, Adruse, Ax, Tobrex, Ocuflash, Gel, Unguent oftalmic, Maxitrol, Xalatan, Ab, Collyre, Ederen, Aaaaa, Ocu-flash,

Optica Vista » Agenda medicala » VISINE, solutie oftalmica



VISINE, solutie oftalmica



Forma de prezentare

Flacon cu 15 ml solutie oftalmica.


Compozitie

Ingrediente active. Fiecare ml de Visine solutie oftalmica contine: 0,5 mg clorura de tetrizolin. Alte ingrediente: 0,1 mg/ml clorura de benzalconium; clorura de sodiu; acid boric; tetraborat de sodiu; edeteat disodic; apa distilata.


Actiune terapeutica

Tetrizolinul este un simpatomimetic care stimuleaza direct receptorii -adrenergici ai sistemului nervos simpatic. Cu toate acestea efectul este nul sau foarte mic asupra receptorilor -adrenergici. Fiind o amina simpato-mimetica, tetrizolinul poseda proprietati vasoconstrictoare si decongestive. In timp ce alte vasoconstrictoare pot produce dilatarea pupilei, sau pot determina hiperemie de rebound, nu exista nici o dovada ca prin administrarea de Visine ar aparea asemenea efecte. Actiunea vasoconstrictoare si decongestiva a tetrizolinului se instaleaza, in cateva minute de la aplicarea locala si dureaza 4 pana la 8 ore. Tetrizolinul practic nu se absoarbe, daca este administrat local conform instructiunilor.


Doza si mod de administrare

Instilati 1 sau 2 picaturi in fiecare ochi afectat de doua sau trei ori pe zi, cu exceptia cazurilor in care este prescris altfel de catre medic. Picurator: Se indeparteaza dopul si se pozitioneaza orificiul in jos. Picuratorul special garanteaza aparitia picaturilor la apasarea flaconului de plastic Visine. Nu se atinge varful flaconului de nici o alta suprafata. Trebuie evitata folosirea indelungata sau supradozarea, in special la copii. Daca nu exista contraindicatii in folosirea lentilelor de contact, in pofida afectiunii oculare prezente, lentilele trebuie indepartate inainte de a instila medicamentul in ochi si se reinsereaza dupa aproximativ 15 minute.


Supradozare

Sugarii si copiii mici prezinta un risc marit de simptome datorate supradozarii prin absorbtie, in special in cazul inghitirii. Absorbtia sistemica excesiva a derivatilor imidazolici a-simpatomi-metici poate conduce la depresie a sistemului nervos central insotita de somnolenta, hipotermie, bradicardie, hipotensiune asemanatoare starii de soc, apnee si coma. Simptomele uzuale de supradozare de fapt sunt midriaza, greata, cianoza, febra, crampe, tahicardie, aritmie cardiaca, stop cardiac, hipertensiune, edem pulmonar, tulburari respiratorii, tulburari mentale. Nu se cunoaste nici un antidot pentru tetrizolin. Cu toate ca simptomele supradozarii pot fi alarmante, ele sunt autolimitate si pacientii isi revin de obicei fara nici o consecinta. Poate fi necesara administrarea de carbune medicinal, golirea continutului gastric, O, scaderea febrei, terapie anticonvulsivanta. Pentru reducerea tensiunii arteriale se poate administra fentolamina 5 mg in solutie salina i.v. in ritm lent, sau 100 mg oral. La persoanele cu hipotensiune sunt contraindicate vasopresoarele.


Indicatii

Pentru decongestionarea mucoasei si alinarea simptomatica a edemului conjunctival si hiperemiei la pacientii cu iritatii oculare, de exemplu datorita fumului, prafului, vantului, apei clorurate, luminii, cosmeticelor, lentilelor de contact, sau la pacientii cu inflamatii alergice, ca de exemplu febra de fan si hipersensibilitate la polen. Efectele benefice includ ameliorarea senzatiei de: arsura, iritatie, prurit, durere si lacrimare excesiva.


Contraindicatii

A nu se administra la copii sub 2 ani. Visine nu trebuie administrat la pacientii care prezinta hipersensibilitate la oricare din ingrediente, sau au glaucom cu unghi inchis.


Precautii

Visine ar trebui administrat numai dupa o considerare atenta de catre medic a raportului beneficiu-risc la pacientii cu afectiuni cardiovasculare (de ex. Afectiuni coronariene, hipertensiune, feocromocitom), cu tulburari metabolice (ex. hipertiroidie, diabet) si la pacientii care primesc inhibitori de mono-amino-oxidaza sau alte medicamente cu potential de a creste tensiunea arteriala. Visine trebuie folosit doar pentru iritatii oculare minore. Daca nu se obtine ameliorarea in 48 de ore, sau daca iritatia sau hiperemia persista sau se amplifica, trebuie oprita administrarea si trebuie consultat medicul. Iritatia sau hiperemia datorate unor afectiuni oftalmologice severe ca de exemplu infectie, corpi straini intraoculari sau traumatism chimic corneean necesita de asemenea consultarea medicului. Medicul trebuie consultat imediat daca apar durere oculara severa, cefalee, pierderea vederii, scotoame, hiperemierea acuta a ochilor, durere in cazul expunerii la lumina sau diplopsie. In rare cazuri, dupa administrarea colirului Visine, pot aparea midriaza si vedere neclara. In aceste situatii, abilitatea de a conduce autovehicule si de a opera masini poate fi afectata.


Interactiuni medicamentoase

Nici una. Trebuie evitat contactul direct cu lentilele de contact moi, datorita riscului de precipitare.


Reactii adverse

In cazul folosirii excesive, pot aparea intepaturi oculare, arsuri, hiperemie reactiva, vedere neclara, iritatie conjunctivala, sau rar, midriaza.


Sarcina si alaptare

Datorita posibilelor efecte adverse sistemice, administrarea in sarcina si lactatie se face doar dupa o atenta considerare de catre medic a raportului beneficiu-risc.


Conditii de pastrare

Se pastreaza la temperatura camerei. Termen de valabilitate. Flaconul: 5 ani. Nu este permisa folosirea sa dupa data expirului de pe ambalaj. Se foloseste maximum 4 saptamani dupa deschiderea sticlei.


Producator

Pfizer


telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: 2024, Sex, 6.5, 2023, ??????, ???, , ?????, sex, test, ????, o sa, reuse, mail, sanador, Toc, HES, ???????, opla, miopie, ????????


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦




meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.