optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Programari

Tel. fix: 0256 294 000


Program

De Luni pana Vineri
intre orele 9 si 20.
Sambata si Duminica inchis.


Posta electronica

office@optica-vista.ro
comenzi@optica-vista.ro


Adresa

Str. Romulus nr. 41
Timisoara 300203


Pe harta


Ultimele cautari in
dictionar:

corioretinita, asa, hemoftalmus, cilindric, dioptrii , orjelet, adductor, angioscleroza, cro, cicloplegie, astigmatis, camera, sinchisis scintillans, reflex, sferice, blefaroconjunctivita, echivalent, secluzie pupilara, kera, raza de curbura, secluzie, scleroza, strabism , sinchisis, pr, discromat, cilindri, raza, ar, angi, ocluzie, miop, as, retinopatia, optic, iris, cataracta, colobom, ambliopi, glaucom, vitros, bc, pio, corneea , cti, cristalin, sclera, os, cil, add, boala benson, maculopatia, metro, conjunctiva, izocoria, blefarie, tenonita, oclu, strabism divergent, angio, pupila, boala, tenon, ametropie, ambliop, eu, asti, rc, fakie, curbura, contact, nev, stigmatism, abductor, anizo, megalocornee, cristalinul, ablatie, discroma, angiopatie, leucom, leucom corneean, sf, oftalmolog, pupilara, vo, abcesul, hiper, macula , salazion, coroidita, ocluzie pupilara, sferic, camera posterioara, astigmatism, afakie, dioptrii cilindrice, miopia, co, abces,

Optica Vista » Dictionar Oftalmologic » corneea


Cauta in dictionar

Am gasit 9 rezultate din cei 177 de termeni din dictionarul Optica Vista.

Abces corneean

Colectie de puroi bine delimitata, cauzata de agenti microbieni sau parazitari.Poate aparea prin infectarea exogena de vecinatate sau metastatica (in pneumonii, gripa, septicemie). Procesul inainteaza repede in profunzime putand duce la perforarea globului ocular si panoftalmie.

Sclerocorneea

Afectiune congenitala cu transmitere genetica ce se manifesta prin opacifierea corneei doar in periferie sau in totalitate. Afectiunea este neinflamatorie si neevolutiva.

Microcorneea

Anomalie congenitala cu transmitere genetica. Se caracterizeaza printr-un diametru mic al corneei sub 10-11 mm.

Megalocorneea

Este o crestere a dimensiunilor corneei neevolutiva si nelegata de glaucomul congenital. Corneea are diametrul peste 12 mm, transparenta si structura normala. De obicei este bilaterala, mai frecventa la barbati si se transmite genetic.

Macula corneeana

Leziune cicatriciala ce se prezinta ca o opacitate mica, circumscrisa mata cu aspect albicios situata pe cornee. Apare in urma traumatisme, inflamatii sau procese degenerative.

Leucom corneean

Leziune cicatriciala ce se prezinta sub forma unei opacitati dense, cu aspect de portelan ce intereseaza toata grosimea stromei. Poate fi vascularizat si uneori aderent la iris, dovada a unei leziuni perforante vechi.

Hematocorneea

Opacifierea brun-verzuie a stromei corneene produsa prin impregnarea sa cu produse de degradare sanguina provenite de la sangele ce stagneaza in camera anterioara a ochiului.

Corneea

Este portiunea anterioara, transparenta a ochiului, un tesut nevascularizat prin care patrund razele luminoase in interiorul ochiului. Pentru o vedere clara este necesara o cornee transparenta. Cand aceasta este bolnava si isi pierde ireversibil transparenta ea trebuie schimbata in cursul unei interventii chirurgicale numita transplant de cornee. Cornea este cea mai puternica lentila din sistemul optic ocular de aceea la nivelul ei se realizeaza corectia laser a defectelor de vedere.

Corneea plana

Oprire in dezvoltare a corneei, raza sa de curbura ramanand aceeasi cu cea a sclerei iar puterea de refringenta este redusa la 20-30 dioptrii.

telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: 2024, , 2023, Lentile, minima, cataracta


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦
meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.