Categorii
» Ochelari de vedere
» Lentile de contact » Lentile pentru ochelari » Picaturi pentru ochi » Afectiuni oculare » Ochelari de soare » Stiati ca ... » Concursuri si promotii » Suplimente nutritive Articole populare
» Traieste bucuria de a privi cu lentilele de contact PureVision!
» Ce trebuie sa stiti cand va cumparati ochelarii pentru citit ...
» Stratul de antireflex: vedere mai buna, imagine mai clara!
» 1-DAY ACUVUE TruEye – prima lentila de contact zilnica din silicon hidrogel
» Lentilele din Policarbonat sau Trivex: rezistente ca un scut!
Cele mai comentate
» Ochelarii cu lentile speciale pentru condus
» Ochelarii cu lentile speciale pentru condus pe timp de noapte
» Picaturile ce schimba culoarea ochilor
» Lentilele de contact imbunatatesc performanta sportivilor
» 1-DAY ACUVUE TruEye – prima lentila de contact zilnica din silicon hidrogel
Prieteni si parteneri | Optica Vista » Blog » Sfaturi utile pentru protejarea vederii impotriva efectelor negative ale luminii solareBlog Optica VistaAPR
20
Sfaturi utile pentru protejarea vederii impotriva efectelor negative ale luminii solare1 comentarii
Ochiul este extrem de expus stresului cauzat de lumina, cosiderata a fi una dintre cele mai frecvente cauze de slabire a vederii la nivel mondial. S-a demonstrat ca radiatiile solare produc sau agraveaza afectiunile retinei (edemul macular cistoid, retinopatia, degenerescenta maculara legata de varsta). Degenerescenta maculara legata de varsta (DMLV) este principala cauza de pierdere a vederii dupa varsta de 50 de ani. Este o boala a ochiului caracterizata de deteriorarea maculei si pierderea vederii in zona centrala a campului vizual. Principalele cauze sunt: inaintarea in varsta si imbatranirea tesuturilor retinei combinate cu factori de risc ca: fumatul, obezitatea, hipertensiunea si expunerea excesiva la lumina solara. Cand razele ultraviolete patrund in interiorul ochiului si interactioneaza cu oxigenul se formeaza niste molecule foarte agresive numite radicali liberi care distrug celulele maculei.
1. Protectia impotriva radiatiilor solare: ochelari de soare si sapca! Vederea este protejata impotriva razelor ultraviolete prin evitarea expunerii la soare la orele amiezii si folosirea ochelarilor de soare corespunzatori. Lentilele trebuie sa garanteze protectie 100% impotriva razelor UV.
2. Alimentatia corecta si foarte variata! Vitaminele si mineralele ajuta la combaterea acumularii radicalilor liberi care pot afecta diferite structuri ale ochiului si in principal retina. Aceste substante numite antioxidanti sunt vitaminele A, C, E, beta-carotenul, luteina, zincul si seleniul. Ele se gasesc in fructe: portocale, kiwi, piersici si in legume: ardei, rosii, morcovi si mai ales in legumele cu frunze verzi: spanacul, broccoli, salata verde.
3. Suplimentul natural: luteina! Luteina este un pigment galben care se gaseste in numeroase legume, fructe, cereale si chiar in galbenusul de ou. In organismul uman se acumuleaza mai ales in ochi si cu precadere in macula. Este un puternic antioxidant si protejeaza structurile ochiului impotriva actiunii negative a radicalilor liberi. Impreuna cu zeaxantina, izomerul sau, formeaza un “filtru macular” care absoarbe razele luminii albastre si razele ultraviolete (UV) impiedicand radiatiile nocive sa ajunga si sa afecteze tesutul sensibil al retinei. Cu alte cuvinte luteina poate fi definita ca o “pereche naturala de ochelari de soare” activa 24 de ore din 24. Insa, luteina nu este produsa de organismul uman si poate fi doar asimilata din alimentatie sau din suplimentele nutritive cu luteina. Cercetatorii au demonstrat ca o dieta bogata in luteina sau administrarea unui supliment nutritiv cu luteina poate reduce riscul aparitiei degenerescentei maculare.
4. Acizii grasi Omega 3 - prietenii sanatatii! Acizii grasi polinesaturati cu catena lunga din uleiul de peste cunoscuti si sub numele de Omega 3, sunt foarte importanti pentru sanatatea ochiului si a sistemului nervos uman. In special doua tipuri de Omega 3, DHA (acidul docosahexaenoic) si EPA (acidul eicosapentanoic) sunt foarte importanti pentru capacitatea vizuala deoarece ei compun membrana fotoreceptorilor (celulele cu conuri si celulele cu bastonase), reprezentand materia prima pentru refacerea fotoreceptorilor.
Luteina impreuna cu Omega 3 actioneaza pentru protejarea retinei de efectele nocive cauzate de lumina solara si contribuie la reducerea riscului aparitiei sau agravarii bolilor retinei cum este degenerescenta maculara legata de varsta.
Luteinomega 3 asociaza Luteina, Zeaxantina, Omega 3 si antioxidanti (vitamine si minerale) intr-o formula completa, identica protocolului studiului AREDS II.
Comentarii (1)
|
*Transport gratuit in Timisoara
|
Ultimele cautari: Minima, email, 2023, 2024, Sex, 6.5, ??????, ???, , ?????, sex, test, ????, o sa, reuse, mail, sanador, Toc, HES, ???????, opla
Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦
Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.