optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Programari

Tel. fix: 0256 294 000


Program

De Luni pana Vineri
intre orele 9 si 20.
Sambata si Duminica inchis.


Posta electronica

office@optica-vista.ro
comenzi@optica-vista.ro


Adresa

Str. Romulus nr. 41
Timisoara 300203


Pe harta


Ultimele cautari in
agenda medicala:

Flonidan, Bivacyn,, Pre, Gentamy, Uniflox, Lubristil, Unguent oftalmic, Adruse, Provens, Solutie oftalmica, Collyre, Visine, Alomide, Uniclophen, Maxitrol, Gel, Sensivit, Maxidex, Hypromeloza-p, As, Emadine, Naclof, Hypromeloza, Br, Solutie, Unguent, Genticol, St, Bivacyn, Unilat, Prenacid, Xalatan, Iopidine, Ciprolet, Tobrex, Proven, Ocuflash, Bivacyn, unguent oftalmic, Od, Ax, Adrusen, Pml, Maxi, Quinax, Colbiocin, Indocollyre, Brimonal, Xanternet, Betoptic, Travatan, Oto, Ederen, Trusopt, Dr, Ab, Ma, Nettacin, Aaaaa, Ocu-flash,

Optica Vista » Agenda medicala » ALOMIDE, sol. oftalmica



ALOMIDE, sol. oftalmica



Forma de prezentare

Solutie oftalmica sterila ambalata in flacoane de polietilena de densitate mica, de 15 ml.


Compozitie

Fiecare ml contine: Substante active: Lodoxamida trometamina 1,78 mg (echivalentul a 1 mg lodoxamida). Conservant: clorura de benzalconiu 0,07 mg. Substante inactive: manitol, hidroxipropilmetilceluloza, citrat de sodiu, acid citric, edetat disodic, tiloxapol si apa purificata.


Actiune terapeutica

Lodoxamida, stabilizator al mastocitelor, inhiba in vivo reactia de hipersensibilitate imediata tip I la animale si om. La maimute, bronhospasmul indus de alergeni si reducerea functiei pulmonare pot fi prevenite prin tratamentul cu lodoxamida. La sobolani, maimute si om, cresterea permeabilitatii vasculare cutanate asociata cu reagine Ig E si reactiile imediate de antigeni sunt inhibate de terapia cu lodoxamida. Reactii vasculare similare, la nivelul conjunctivei palpebrale de la soareci au fost inhibate de administrarea locala de lodoxamida. Asadar, se poate presupune ca lodoxamida este eficienta in tratamentul bolilor oculare in care intervine reactia de hipersensibilitate imediata de tip I. Studiile in vitro au demonstrat capacitatea lodoxamidei de a stabiliza mastocitele si de a preveni eliberarea de histamina indusa specific de antigen. In plus, lodoxamida previne eliberarea altor mediatori mastocitari ai inflamatiei (SRSA, substante lent reactive, cunoscute si sub denumirea de peptido-leucotriene). Solutia oftalmica de Alomide a fost mai eficienta decat opticrom 2% in ceea ce priveste tratamentul conjunctivitelor de natura alergica (sezoniera, giganto-papilara, tipurile atopic/alergic). Semnele si simptomele au fost in general controlate in 14 pana la 21 zile de tratament, iar la continuarea tratamentului au avut loc ameliorari. Dupa marturiile medicilor cat si ale bolnavilor, efectele terapeutice s-au semnalat la 7 zile de la inceperea tratamentului. Lodoxamida nu are actiune intrinseca vasococonstrictoare, antihistaminica, de inhibare a ciclooxigenazei sau alta actiune antiinflamatorie.


Doza si mod de administrare

Dozele pentru adulti si copii sunt de 1-2 picaturi in fiecare ochide 4 ori pe zi, la intervale regulate. Bolnavii trebuie sa cunoasca faptul ca efectul administrarii de Alomide este dependent de administrarea lui la intervale regulate de timp, dupa indicatia medicului. Ameliorarea simptomatologiei dupa terapia cu Alomide este evidenta in cateve zile (scaderea disconfortului, pruritului, senzatiei de corp strain, fotofobiei, durerii oculare, lacrimarii, secretiilor,eritemului/edemului conjunctivei bulbare si a limbului, a ptozei) dar uneori este necesar un tratament mai indelungat, de pana la 4 saptamani. Odata simptomatologia ameliorata, ea trebuie sustinuta cat este necesar. Nu s-au stabilit siguranta si eficacitatea solutiei oftalmice Alomide la copiii sub varsta de 4 ani. Daca se considera necesar se pot asocia corticosteroizii.


Supradozare

In cazul unui supradozaj local, se va indeparta prin spalare cu apa. Nu se cunoaste simptomatologia in cazul ingerarii accidentale. Cel mai probabil, medicul va indica eliminarea produsului prin provocarea vomei.


Indicatii

Solutia oftalmica de Alomide este indicata in tratamentul semnelor si simptomelor oculare insotite de tulburari oculare alergice cum ar fi keratoconjunctivitele sezoniere, conjunctivitele giganto-papilare, keratitele sezoniere si keratoconjunctivitele atopice sau alergice. Cei mai des implicati sunt alergenii din aer si lentilele de contact, dar si factorii etiologici necunoscuti. Lodoxamida poate fi eficienta si in alte afectiuni oculare in care intervine reactia de hipersensibilitate imediata de tip I.


Contraindicatii

Solutia oftalmica Alomide este contraindicata persoanelor cu hipersensibilitate cunoscuta la lodoxamida sau la oricare component al acestui produs. Atentie: Numai pentru uz local. Nu se injecteaza. Nu se atinge capacul, pentru a nu contamina produsul.


Precautii

La fel ca si celelalte preparate continand clorura de benzalconiu, nu se indica purtarea lentilelor de contact moi (hidrofilice) in timpul tratamentului cu solutia oftalmica Alomide. Lentilele pot fi din nou aplicate, la cateva ore dupa terminarea tratamentului. Frecventa de administrare recomandata nu va fi depasita. Este putin probabil ca tratamentul cu Alomide sa afecteze abilitatea de a conduce automobilul sau diverse instalatii.


Reactii adverse

Solutia oftalmica Alomide este in general bine tolerata. Cel mai frecvent efect secundar acuzat a fost disconfortul usor si tranzitoriu din momentul instilarii (8,7% dintre pacienti) – senzatie de arsura, intepatura, prurit sau lacrimare.


Sarcina si alaptare

Intrebuintarea la femeile gravide si la cele care alapteaza: Studiile asupra sobolanilor si iepurilor carora li s-a administrat oral lodoxamida trometamina, au aratat ca produsul nu a determinat alterarea fertilitatii sau reproducerii si nu a produs embriotoxicitate sau toxicitate pre- sau postnatala. Nu se detin date foarte amanuntite si bine verificate in ceea ce priveste administrarea produsului la femeile gravide. Cum rezultatele studiilor asupra reproducerii la animale nu pot fi extrapolate si la om, solutia oftalmica Alomide se va folosi in timpul graviditatii numai cand nu exista alta alternativa. Nu se cunoaste daca lodoxamida trece in laptele uman. Se va administra cu prudenta la femeile care alapteaza.


Conditii de pastrare

Se va pastra vertical, la temperatura camerei. Nu se tine la indemana copiilor. Nu se va folosi dupa data expirarii. Continutul flaconului se va intrebuinta nu mai mult de o luna de la desigilare.


Producator

Alcon


telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: 2024, 2023, , miraflex, 9, miraflex , Nettacin, lentile terapeutice, CT, minima, 6781, Tom tailor, Efor, cataracta


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦




meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.