optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Programari

Tel. fix: 0256 294 000


Program

De Luni pana Vineri
intre orele 9 si 20.
Sambata si Duminica inchis.


Posta electronica

office@optica-vista.ro
comenzi@optica-vista.ro


Adresa

Str. Romulus nr. 41
Timisoara 300203


Pe harta


Ultimele cautari in
dictionar:

metropie, abces, metro, sferic, sf, kera, nev, nerv, cro, astig, conjunctiva, ar, cornee, boala crouzon, sferice, strabism , os, iri, nervul optic, hippus, ax, camera, optic, boala benson, ambliop, as, dioptri, reflex, curbura, secluzie, astigmatism, leucom corneean, maculopatia, afakie, cataracta, cilindri, retinopatia, blefaroconjunctivita, nervul, co, discromatopsie, conjunctivita, corneea, add, cil, asa, bc, discromat, ablatie, contac, angiopatie, coroida, iridectomie, hiper, tenonita, fakie, eu, oftalmolog, asti, ochi, strabism convergent, ocluzie, angiospasm, blefarita, pupila, ocluzie pupilara, strabism divergent, cti, tenon, megalocornee, cristalin, camera posterioara, rc, anizo, abcesul, echivalent, abductor, convergenta, blefarie, cicloplegie, angioscleroza, dioptrii , abces orbitar, izocoria, vitros, astigm, corecto, oftalmologie, dia, sinchisis scintillans, miopia, secluzie pupilara, raza de curbura, leucom , ataracta, corioretinita, miop, sinchisis, spasm, angio,

Optica Vista » Dictionar Oftalmologic » CO


Cauta in dictionar

Am gasit 36 rezultate din cei 177 de termeni din dictionarul Optica Vista.

Abces corneean

Colectie de puroi bine delimitata, cauzata de agenti microbieni sau parazitari.Poate aparea prin infectarea exogena de vecinatate sau metastatica (in pneumonii, gripa, septicemie). Procesul inainteaza repede in profunzime putand duce la perforarea globului ocular si panoftalmie.

Acomodatie

Procesul prin care ochiul uman are capacitatea de a vedea clar la diferite distante prin modificarea puterii sale de convergenta. Aceasta se realizeaza prin modificarea razei de curbura a cristalinului sub actiunea muschiului ciliar.

Acorie

Malformatie congenitala caracterizata prin absenta congenitala a pupilei.

Convergenta

Este functia care permite ochilor sa-si dirijeze axele asupra unui obiect privit. Cu cat obiectul este mai aproape de ochi cu atat convergenta este mai mare.

Amblioscop

Aparat utilizat in oftalmologie pentru tratarea ambliopiei.

Angiom conjunctival

Tumora benigna a vaselor sangvine sau limfatice cu localizare in membrana conjunctiva a ochiului.

Angiom coroidian

Tumora benigna a vaselor sangvine sau limfatice localizata in coroida ochiului. Poate exista singur sau in cadrul unei angiomatoze (sdr. Sturge-Weber-Krabbe).

Pseudopolicoria

Stroma iriana apare lacunara strabatuta de numeroase gauri, dand impresia mai multor pupile (policorie). Faptul ca aceste orificii nu sunt prevazute fiecare cu dilatator si sfincter pupilar arata ca nu sunt decat zone de atrofie, sechele ale unor procese inflamatorii intrauterine.

Corectopia

Pupila este anormal deplasata la marginea irisului. Ea poate fi deformata in fanta. Afectiunea poate fi congenitala sau dobandita.

Colobom irian

Defect de obicei congenital caracterizat prin lipsa unei portiuni a irisului.

Anizeiconia

Inegalitatea dimensiunii imaginilor percepute separat de cei doi ochi.

Corioretinopatia seroasa centrala

Este o afectiune insotita de decolarea seroasa a retinei senzoriale in regiunea maculara, decolare produsa prin acumularea de lichid seros (neinflamator) intre retina senzoriala intacta si epiteliul pigmentar discret alterat. Boala apare la adultul tanar intre 25 si 45 de ani la care tulburarile vizuale de debut coincid frecvent cu un stress psihologic. Recidivele sunt frecvente, putand interesa acelasi ochi sau ochiul celalalt.

Retinocoroidopatia birdshot

Este o uveita posterioara cronica ce apare pe un teren genetic particular, in care autoimunitatea antiretina are un rol important in special in persistenta inflamatiei. Boala afecteaza in special persoanele cu varsta intre 40 si 50 de ani (cu extreme intre 30 si 70 de ani).

Eroziunea corneana

Leziune superficiala a corneei in care se produce o pierdere circumscrisa a epiteliului. Se insoteste de durere, lacrimare, fotofobie, blefarospasm senzatie de corp strain.

Sclerocorneea

Afectiune congenitala cu transmitere genetica ce se manifesta prin opacifierea corneei doar in periferie sau in totalitate. Afectiunea este neinflamatorie si neevolutiva.

Microcorneea

Anomalie congenitala cu transmitere genetica. Se caracterizeaza printr-un diametru mic al corneei sub 10-11 mm.

Megalocorneea

Este o crestere a dimensiunilor corneei neevolutiva si nelegata de glaucomul congenital. Corneea are diametrul peste 12 mm, transparenta si structura normala. De obicei este bilaterala, mai frecventa la barbati si se transmite genetic.

Macula corneeana

Leziune cicatriciala ce se prezinta ca o opacitate mica, circumscrisa mata cu aspect albicios situata pe cornee. Apare in urma traumatisme, inflamatii sau procese degenerative.

Leucom corneean

Leziune cicatriciala ce se prezinta sub forma unei opacitati dense, cu aspect de portelan ce intereseaza toata grosimea stromei. Poate fi vascularizat si uneori aderent la iris, dovada a unei leziuni perforante vechi.

Hematocorneea

Opacifierea brun-verzuie a stromei corneene produsa prin impregnarea sa cu produse de degradare sanguina provenite de la sangele ce stagneaza in camera anterioara a ochiului.

Corneea

Este portiunea anterioara, transparenta a ochiului, un tesut nevascularizat prin care patrund razele luminoase in interiorul ochiului. Pentru o vedere clara este necesara o cornee transparenta. Cand aceasta este bolnava si isi pierde ireversibil transparenta ea trebuie schimbata in cursul unei interventii chirurgicale numita transplant de cornee. Cornea este cea mai puternica lentila din sistemul optic ocular de aceea la nivelul ei se realizeaza corectia laser a defectelor de vedere.

Coroida

Sau membrana vasculara, este situata sub retina si constituie suportul nutritiv al ochiului.

Cortexul vizual

Este zona creierului ce interpreteaza imaginile captate de catre ochi.

Corneea plana

Oprire in dezvoltare a corneei, raza sa de curbura ramanand aceeasi cu cea a sclerei iar puterea de refringenta este redusa la 20-30 dioptrii.

Coroideremia

Malformatie congenitala cu transmitere genetica ce consta in absenta coroidei si a epiteliului pigmentar al retinei.

Coroidita

Afectiune inflamatorie a coroidei. Mecanismul de producere a inflamatiilor coroidei este fie printr-o infectie exogena, de obicei supurativa, ca urmare a unui traumatism, fie printr-o infectie endogena in urma localizarii in coroida a unui microb din sangele bolnavului. Datorita raportului intim dintre coroida si retina de obicei evolutia procesului inflamator este sub forma de corioretinita.

Corioretinita

Inflamatie a retinei si coroidei. Mecanismul de producere este fie printr-o infectie exogena, de obicei supurativa, ca urmare a unui traumatism, fie printr-o infectie endogena in urma localizarii in coroida a unui microb din sangele bolnavului.

Blefaroconjunctivita

Afectiune inflamatorie a marginii pleoapelor si conjunctivei.

Hipotricoza

Consta in lipsa sau inlocuirea genelor cu cateva firisoare subtiri si rare.

Hipertricoza

Consta in dezvoltarea exagerata a genelor atat in lungime cat si in grosime.

Strabism convergent

Deviatia globului ocular spre interior (spre nas)

Dermatita de contact

Este o afectiune ce apare dupa expunerea pielii la o mare varietate de substante: medicamente, coloranti, cosmetice, etc. Exista doua forme de dermatita de contact: forma iritativa si forma alergica. Forma iritativa este provocata de calitatea (exces de concentratie, de cantitate, de temperatura) a agentului care provoaca dermatita. Forma alergica apare ca urmare a sensibilizarii pleoapei la contactul cu agentul respectiv.

Izocoria

Egalitatea in dimensiuni a pupilelor celor doi ochi.

Anizocoria

Inegalitatea pupilelor celor doi ochi. Poate fi congenitala sau dobandita.

Diferentele mici sunt considerate fiziologice. Teoretic o anizocorie sa fie patologica ea trebuie sa fie mai mare de 3 mm.

Reflexul consensual

Atunci cand este iluminat un ochi se contracta pupila si a celuilalt ochi datorita faptului ca fibrele pupilare partial incrucisate ajung la nucleul Edinger-Westphal de ambele parti.

Glaucom

Glaucomul este o afectiune neurodegenerativa care netratata duce la orbire prin afectarea nervului optic, nervul care transmite impulsurile luminoase de la ochi catre creier. In lume sunt peste 60 de milioane de persoane ce sufera de glaucom, aceasta boala fiind a doua cauza de orbire la nivel mondial. Cel mai mare risc de a dezvolta glaucom il au persoanele in varsta, insa nici copii sau nou-nascutii nu sunt ocoliti de aceasta boala.

telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: bausch, Opal, Vivo, Cataracta, opal, Biofinity , minima, solano, clark, Ultra, Ochelari de soare, Hoya, Operatie, vivo, Orjelet, H1n1, look, medici, Lentile colorate, Givenchy, Fila, Condus, add power, OTILIA, miraflex, condus, air optix, biotrue, care, 142, prada, h1n1, Bausch, Biofinity, Renu, biofinity, Medic, Armani, Via roma, ochelari pentru condus, west, Reni, titan, Toc, fotoreceptorii


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦
meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.