optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    

Programari

Tel. fix: 0256 294 000


Program

De Luni pana Vineri
intre orele 9 si 20.
Sambata si Duminica inchis.


Posta electronica

office@optica-vista.ro
comenzi@optica-vista.ro


Adresa

Str. Romulus nr. 41
Timisoara 300203


Pe harta


Ultimele cautari in
dictionar:

contact, glaucom, ocluzie pupilara, rc, dioptri, blefaroconjunctivita, angio, izocoria, cristalin, cristalinul, camera posterioara, sinchisis scintillans, miopia, tenon, tenonita, iris, conjunctiva, cicloplegie, strabism , sinchisis, sf, miop, ocluzie, convergenta, ax, astigmatism, astigmatis, oftalmologie, cti, angiospasm, abces orbitar, cataracta, dermatita, leucom corneean, angiomatoza, angiopatie, metro, inel, vo, maculopatia, hematocorneea, abductor, hippus, cornea, discroma, hemoftalmus, sferic, cro, pr, cataract, fluo, sclerocorneea, coroida, spasm, secluzie, macula , discromatopsie, astigm, kera, raza de curbura, cil, camera, strabism convergent, abces palpebral, nervul optic, boala crouzon, co, boala, echivalent, vitros, ambliop, angioscleroza, blefarie, ar, eu, dioptrii , asa, corneea , salazion, cornee, nervul, secluzie pupilara, scleroza, metropie, nev, leucom , stigmatism, conjunctivita, asti, pupilara, ds, os, oftalmolog, boala benson, corecto, astig, megalocornee, bc, raza , corioretinita,

Optica Vista » Dictionar Oftalmologic » ar


Cauta in dictionar

Am gasit 23 rezultate din cei 177 de termeni din dictionarul Optica Vista.

Abces orbitar

Colectie de puroi bine delimitata, cauzata de agenti microbieni sau parazitari. Cauzat de infectii exogene prin plagi cu sau fara corpi straini restanti, sau de cauze endogene (embolii septice), se manifesta prin stare generala alterata, exoftalmie, limitarea miscarilor ochiului, edem plalpebral.

Ablefarie

Malformatie congenitala caracterizta prin absenta totala sau partiala a pleoapelor. Poate fi insotita si de alte malformatii ale ochiului si chiar de absenta sa.

Adenoblefarita

Inflamatie acuta sau cronica a glandelor din zona fantei palpebrale. Se manifesta prin roseata si edemul marginii palpebrale insotite de secretie si cruste.

Adenocarcinomul glandei lacrimale

Este o tumora maligna a glandei lacrimale. Formatiunea tumorala se dezvolta lent sub forma unei proeminente la nivelul partii supero-externe a pleoapei superioare. Poate fi insotita de dureri in zona respectiva si exoftalmie.

Angiom orbitar

Tumora benigna a vaselor sangvine sau limfatice cu localizare in orbita. Se manifesta prin exoftalmie.

Ankiloblefaron

Alipire completa a pleoapelor de globul ocular si abolirea miscarilor palpebrale.

Arc senil

Degenerescenta periferica a corneei.

Celulita orbitara

Este o inflamatie acuta seroasa si difuza a tesutului celuloadipos al orbitei. Se manifesta prin febra, exoftalmie, durere, reducerea miscarilor globului ocular.

Boala Vogt-Koyanagi-Harada

Este o maladie sistemica interesand organe diferite ce contin melanocite si evolueaza cu panuveita exudativa bilaterala, vitiligo cu depigmentarea cililor si a parului, meningita, hipoacuzie. Afectiunea se intalneste in special la rasa galbena, dar si in regiunea mediteraneana la persoane cu varsta intre 20 si 50 ani, fara predominenta in functie de sex.

Ocluzie pupilara

Inchiderea deschiderii pupilare cu un exudat organizat rezultat in urma unui proces inflamator exudativ. Are ca rezultat scaderea acuitatii vizuale si aparitia durerii consecinta a cresterii tensiunii intraoculare.

Secluzie pupilara

Inchiderea orificiului pupilar prin aderentele marginilor pupilei la fata anterioara a cristalinului in urma unui proces inflamator.

Apraxie oculara

Imposibilitatea de a fixa sau de a urmari cu privirea un obiect anume.

Artera

Vas sangvin ce duce sangele oxigent de la inima la organe si tesuturi.

Arterita

Boala inflamatorie a arterelor.

Ataxie oculara

Coordonare dificila sau imposibila a miscarilor globului ocular.

Camera anterioara

Este spatiul cuprins intre cornee si iris. Acest spatiu contine umoarea apoasa un lichid transparent, care circula in interiorul ochiului fiind permanent secretat si eliminat proces foarte important in mentinerea constanta a tensiunii intraoculare. Cand apare un dezechilibru ce duce la cresterea tensiunii intraoculare apare boala numita glaucom.

Umoarea apoasa

Camera anterioara este spatiul cuprins intre cornee si iris. Acest spatiu contine umoarea apoasa un lichid transparent, care circula in interiorul ochiului fiind permanent secretat si eliminat proces foarte important in mentinerea constanta a tensiunii intraoculare. Cand apare un dezechilibru ce duce la cresterea tensiunii intraoculare apare boala numita glaucom.

Cataracta

Cristalinul este un organ transparent, localizat imediat in spatele pupilei. El functioneaza ca o lentila biconvexa avand rol in focalizarea razelor luminoase. Cristalinul este compus din 3 elemente: nucleul situat in centrul cristalinului, capsula ce se gaseste la periferie si cortexul portiunea dintre nulceu si capsula. De capsula se ataseaza niste filamente fine ce il tin in pozitie verticala. Cristalinul este alcatuit in mare parte din proteine. Cu timpul acestea incep sa sufere modificari chimice, devine dur si isi pierde elasticitatea si intr-un final devine alb. Acest proces se numeste cataracta.

Camera posterioara a ochiului

Este spatiul situat intre cristalin si retina. Substanta din interiorul ei se numeste vitros.

Blefarita

Este o afectiune frecventa, reprezinta inflamatia marginii libere a pleoapei ca urmare a hipersecretiei si stagnarii produselor glandelor situate in pleoape ce apare cel mai frecvent pe un fond de dermatita seboreica.

Blefaroconjunctivita

Afectiune inflamatorie a marginii pleoapelor si conjunctivei.

Euriblefaronul

Afectiune congenitala caracterizata printr-o deschidere exagerata a fantei palpebrale.

Blefarofimoza

Afectiune congenitala cu transmitere genetica caracterizata printr-o deschidere insuficienta a fantei palpebrale.

telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.

Ultimele cautari: 2023, , ?????????, 2024, Ochelari de soare, Lentile de contact colorate, Proclear, Look, sunglasses, opal, Pierre cardin, vision, Indocollyre, lentile contact


Link-uri rapide: Rame ochelari ♦ Lentile de contact ♦ Accesorii lentile de contact ♦ Ochelari de soare ♦ Medicamente ♦ Lentile de contact Bausch & Lomb ♦ Lentile de contact CIBA Vision ♦ Lentile de contact Cooper Vision ♦ Lentile de contact Johnson & Johnson ♦ Lentile de contact Sauflon ♦ Lentile de contact zilnice ♦ Lentile de contact saptamanale ♦ Lentile de contact lunare ♦ Lentile de contact anuale ♦ Lentile de contact conventionale ♦ Lentile de contact sferice ♦ Lentile de contact torice ♦ Lentile de contact bifocale/progresive ♦ Lentile de contact colorate ♦ Lentile de contact efect special ♦ Lentile de contact port extins ♦ Lentile de contact prostetice ♦ Lentile de contact terapeutice ♦
meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.