optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    
Marca
Material rama
Tip rama
Culoare
Gen
Varsta
Pret
Rame speciale
Cod produs

Optica Vista » Rame ochelari » Ce tip de rama mi se potriveste


    

Forma ovala

 

Fata cu frunte si barbie rotunjita, ce este mai mult lunga decat lata iar fruntea este usor mai lata decat barbia. Forma ovala a fetei  se considera a fi forma ideala datorita proportiilor sale echilibrate.  

Se pot lua in considerare cea mai mare parte a tipurilor de rame pentru ochelari: patrate, dreptunghiulare,  in general formele geometrice ce adauga unghiuri formelor rotunjite ale fetei, atata timp cat dimensiunea ramei este proportionala cu dimensiunea fetei.

Evitati ramele de ochelari ce sunt prea mari sau prea mici pentru fizionomia dumneavoastra.

 

           

 

        

 

Forma rotunda             

 

Fata cu frunte si barbie rotunjita si cu obraji proeminenti.  Are linii curbe, cu putine unghiuri, cu latimea si lungimea in proportii aproape egale.

Se recomanda ramele pentru ochelari  in forme geometrice cu unghiuri: patrate, dreptunghiulare ce accentueaza trasaturile faciale. Ramele dreptunghiulare si inguste fac fata sa apara mai lunga si ingusta. Ochelarii a caror brat se prinde pe cadru in portiunea superioara adauga lungime fetei.

De evitat: ramele de ochelari rotunde pentru ca accentueaza rotunjimea fetei si ramele mari ce fac fata sa apara mai scurta.

 

 

 

 

 

Forma dreptunghiulara 

 

Fata cu forma alungita si ingusta, cu barbia patratoasa, frunte inalta si uneori un nas mai lung.

Pentru a o face sa arate mai scurta si mai echilibrata pentru acest tip de fata incercati rame pentru ochelari mari, rame cu forme rotunde, cu brate decorative sau contrastante ce dau largime fetei  si cu sa nazala pozitionata mai jos pentru a da un aspect mai scurt nasului.

De evitat: ramele de ochelari mici, care sunt disproportionate si ramele inguste care accentueaza lungimea fetei.    

 

 

 

 

 

 

Forma patrata

 

Fata cu forma unghiulara, cu frunte larga, cu maxilar puternic si o barbie patrata. Are lungimea si latimea in proportii aproape egale.

Pentru a face fata cu forma patrata sa para mai lunga si pentru a atenua unghiurile incercati rame inguste, rame rotunde sau ovale din metal subtire.  Ochelarii a caror brate se prind pe centru sau in portiunea superioara a cadrului.

De evitat: ramele in forme geometrice patrate sau dreptunghiulare ce accentueaza unghiurile fetei. Ramele cu bratul prins jos.  Ramele cu accente de culoare sau design  pe partea de jos a cadrului, ce atrag atentia pe barbie.

 

 

 

 

 

Forma triunghiulara sau conica

 

Fata cu forma conica are fruntea lata, linia obrazului larga si se termina inferior cu o barbie ingusta si rotunjita.

Pentru a echilibra latimea portiunii superioare a fetei incercati rame ce sunt  mai largi in partea de jos, cu accent de design sau culoare sau in partea inferioara a cadrului, cu bratul prins inferior pe cadru, culori deschise si materiale usoare, rame fara cadru pe surub sau capsa ce dau un aspect aerisit si luminos.

De evitat: ramele cu accent de culoare sau design in portiunea superioara a cadrului, ce atrag atentia superior; bratele decorative care accentueaza latimea in portiunea superioara a fetei.

 

 

 

 

 

Forma piramidala 

 

 

Fata cu fruntea ingusta, linia ochilor ingusta ce se largeste in zona obrazului si barbiei.

 Pentru a echilibra aspectul, trebuie sa adaugati latime in treimea superioara a fetei  de aceea se recomanda sa luati in considerare semiramele ce pun accent pe portiunea superioara si ramele cu accent de culoare sau design in partea superioara a cadrului ramele sau cele in forma de ochi de pisica.

De evitat: ramele cu bratul inserat jos pe cadru pentru ca accentueaza latimea maxilarului si ramele inguste ce sunt disproportionate.

 

 

 

 

 

Forma romboida

 

 

Este cea mai rara forma a fetei. Se caracterizeaza prin frunte ingusta, linia pometilor larga si barbie ingusta, linia ochilor si a maxilarului sunt inguste si pometii sunt adesea ridicati.

Pentru a evidentia ochii si a masca pometii, incercati rame care au detalii sau elemente distinctive pe linia sprancenei, rame fara cadru, in forma de ochi de pisica sau aripa de fluture. Luati in considerare ramele mari si largi.

De evitat: ramele inguste care sa accentueze linia ochilor ingusta.

 

 

 

 

 

 telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.