optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    
Producator
Frecventa de inlocuire
Tipul lentilei

Accesorii lentile de contact


Nume produs

Optica Vista » Lentile de contact » Prescriptia medicala pentru lentilele de contact


    

Prescriptia medicala pentru lentile de contact

Lentilele de contact nu pot fi achizitionate fara prescriptie medicala, chiar daca sunteti purtator de ochelari si aveti o prescriptie medicala pentru ochelari. Acest lucru nu este posibil deoarece prescriptia pentru lentile de contact trebuie sa contina niste parametrii in plus fata de reteta pentru ochelari, parametrii esentiali pentru buna adaptare a lentilelor de contact.

Prescrierea lentilelor de contact este un proces complex pentru ca ele nu trebuie doar sa asigure o vedere buna, ci trebuie sa se si adapteze pe ochi fara sa provoace disconfort. Mai mult, daca nu sunt bine adaptate sau materialul din care sunt confectionate nu este potrivit pentru ochii dumneavoastra, pot aparea probleme oculare cum ar fi: inflamatie, lacrimare, inrosirea ochilor, leziuni ale corneei ce pot favoriza aparitia infectiei. De aceea ingrijirea si sfatul specialistului sunt esentiale.

In general, prescriptia medicala este valabila timp de 1 an.

  • Chiar daca dioptria ramane valabila si dupa aceasta perioada, este necesar sa faceti un consult oftalmologic cel putin o data pe an pentru a verifica starea de sanatate a ochilor.

  • Daca doriti sa schimbati tipul de lentile de contact pe care il utilizati trebuie sa mergeti la un consult oftalmologic pentru a testa modul de adaptare a noilor lentile.

  • Chiar daca nu aveti nevoie de dioptrii si doriti purtarea lentilelor de contact in scop estetic pentru schimbarea culorii ochilor, consultul oftalmologic este esential pentru testarea modului de adaptare a lentilelor pe ochi.

 

Interpretarea prescriptiei medicale pentru lentile de contact

Va prezentam mai jos un model de prescriptie medicala pentru lentile de contact impreuna cu explicatia pentru fiecare termen in parte. Speram sa gasiti aceste informatii utile in completarea comenzii online de lentile de contact.

 

Reteta Optica Vista

Ochi RC DIA Dsf Dcyl Ax ADD Culoare
OD              
OS              

 

OD - ochiul drept.

OS - ochiul stang.

RC - Raza de curbura. Indica gradul de curbura a interiorului lentilei de contact si se masoara in milimetrii. Are valori cuprinse intre 8.0 si 10.0 mm. Pentru o buna adaptare a lentilei de contact trebuie sa se potriveasca cu raza de curbura a corneei.

DIA - Diametrul. Distanta in milimetrii de la o margine a lentilei de contact la marginea opusa. Are valori cuprinse intre intre 13 si 15 mm. Este un parametru determinant pentru locul unde va ajunge in contact marginea lentilei cu ochiul. Daca diametrul nu este potrivit pot aparea iritatii sau eroziuni.

Dsf - Dioptrii sferice. Cantitatea in dioptrii a lentilei corectoare ce imbunatateste vederea pentru distanta. Valoarea lor este intotdeauna precedata de semnul plus sau minus. Dioptriile cu plus corecteaza hipermetropia iar cele cu minus miopia.

Dcyl - Dioptrii cilindrice se refera la numarul de dioptrii necesare pentru a corecta astigmatismul (idem). Pe prescriptia pentru lentile de contact vor fi intodeauna valori negative (-).

Ax - Este un parameru ce insoteste intotdeauna lentilele cilindrice si se exprima in grade. El indica orientarea dioptriei cilindrice in lentila pentru a compensa astigmatismul ochiului. Are valori intre 0 si 180 de grade.

ADD - Aditia, reprezinta valoarea exprimata in dioptrii ce trebuie adaugata corectiei pentru distanta ca sa obtinem dioptria necesara pentru vederea de aproape. In cazul lentilelor de contact se folosesc termenii Low, Medium, High.

Culoarea - este precizata doar in cazul prescrierii lentilelor de contact colorate sau nuantatoare. In cazul lentilelor de contact efect special se va trece numele modelului ales. Culorile difera in functie de marca aleasa.

telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.