optica-vista.ro
  Autentificare       Inregistrare
Cosul tau contine 0 produse
 
  home   cabinetul de optica meu promotii oferta companii evenimente Contact    
Producator
Frecventa de inlocuire
Tipul lentilei

Accesorii lentile de contact


Nume produs

Optica Vista » Lentile de contact » Sunt lentilele de contact alegerea potrivita pentru mine


    

Cine poate purta lentile de contact?

 

Pentru majoritatea oamenilor se pot prescrie lentile de contact. Indiferent daca aveti miopie, hipermetropie, astigmatism sau presbiopie, daca sunteti tanar sau batran, se pot gasi variante de adaptare a lentilelor de contact. Exista lentilele de contact torice ce pot corecta astigmatismul si lentile de contact multifocale ce pot corecta presbiopia.

 

 

Nu cred ca voi putea sa-mi aplic lentilele pe ochi!

 Este normal sa fiti ingrijorati de acest lucru, mai ales barbatii au aceasta frica deoarece femeile sunt obisnuite sa-si atinga pleoapele cand isi aplica machiajul. In realitate, este mai usor decat va imaginati sa manipulati lentilele de contact. Deseori, dupa ce s-au obisnuit sa aplice si sa indeparteze lentilele, multi oameni se intreaba de ce nu au incercat sa poarte lentile de contact de mai mult timp.

 

 

 

Este sanatos pentru ochi portul lentilelor de contact?

Lentilele de contact sunt dispozitive medicale utilizate in conditii de siguranta pentru sanatatea ochilor de catre milioane de oameni. Doar medicul oftalmolog va poate spune daca pot fi purtate si in cazul dumneavoastra. Daca urmati intocmai instructiunile in ceea ce priveste aplicarea, indepartarea si intretinerea lentilelor de contact purtarea lor este sigura si eficienta. Nu uitati de rolul controalelor oftalmologice periodice in mentinerea sanatatii oculare pe termen lung.

 


Pot sa inot cu lentilele de contact aplicate pe ochi?

Puteti, doar daca purtati ochelari speciali pentru inot, ochelari care adera ferm de fata si nu permit apei de piscina sa intre in interior. Altfel, lentilele de contact pot absorbi apa si devin aderente de ochi. Daca se intampla acest lucru, se recomanda sa stati cu ochii inchisi timp de 10-15 minute pana ce apa din interiorul lor este inlocuita de lacrimi si doar apoi sa le indepartati. Expunerea lentilelor de contact la apa din piscina poate provoca disconfort datorita clorului din apa si poate genera infectii de la bacteriile prezente in apa.


Pot sa dorm cu lentilele de contact pe ochi?

 

Exista un anumit tip de lentile cu care puteti face acest lucru si anume cu lentilele de contact cu port prelungit. Va recomandam sa consultati un specialist pentru a afla daca in cazul dumneavoastra poate fi prescris acest tip de lentile. Recomandarea purtarii acestor lentile depinde de compozitia filmului lacrimal, de starea de sanatate a ochiului dumneavoastra si de starea de sanatate a organismului in general.

 

Pot sa port lentile de contact in timp ce fac sport?

 

Lentilele de contact reprezinta o varianta de corectie mai buna decat ochelarul atunci cand facem sport. Spre deosebire de ochelari, ele au avantajul de a nu se deplasa cand alergam, ofera un camp vizual mai bun si se elimina riscul de accidentare din cauza ochelarilor. In plus, fac mult mai usoara purtarea ochelarilor de protectie.

 


Daca vad bine pot sa port lentile de contact ce schimba culoarea ochilor?

Desigur, exista lentile de contact nuantatoare ce doar intensifica culoarea naturala a ochilor si lentile de contact colorate ce pot schimba complet culoarea lor. De asemenea, exista si lentile de contact ce pot fi purtate pe scena, la discoteca sau in alte conditii in care doriti sa obtineti un efect special. Nu uitati: toate lentilele de contact, inclusiv cele colorate sunt dispozitive medicale ce trebuiesc prescrise de catre un optometrist sau un medic oftalmolog!

 


Este dificila procedura de intretinere a lentilelor de contact?

Procedura de intretinere difera in functie de tipul lentilelor:
Lentilele de contact cu inlocuire zilnica nu necesita intretinere, ele se arunca la sfarsitul zilei.
Celelalte tipuri de lentile de contact moi se curata la sfarsitul zilei si se depoziteaza in solutie dezinfectanta pe parcursul noptii. Astfel, dimineata ele sunt pregatite pentru o noua purtare. Frecventa de inlocuire in functie de tipul materialului din care sunt constituite este la 1 saptamana, la 2 saptamani, sau la 1 luna. Lentilele cu inlocuire la 3 luni sau la 1 an necesita si deproteinizare enzimatica, in plus fata de procedura de ingrijire zilnica.telefon contact
*Transport gratuit in Timisoara
 Sunt de acord cu termenii si conditiile si sa primesc e-mailuri promotionale de la Optica Vista.meniu
 
categorii de produse
 
copyright & ajutor

Copyright © OPTICA VISTA SRL. Toate drepturile rezervate.